Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Merhum Canaydın'ın fabrikasına haciz şoku

/ Kaynak: İHA
Merhum Canaydın'ın fabrikasına haciz şoku

SPOR Haberleri  / İHA

Galatasaray Kulübü eski Başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın Bursa'daki ana fabrikasına haciz geldi.

Galatasaray Kulübü eski Başkanlarından merhum Özhan Canaydın'ın Bursa'daki ana fabrikasına haciz geldi. nbsp;Uzun yıllar Galatasaray Spor Kulübü Başkanlığı yapan ve 3 yıl önce vefat eden Özhan Canaydın'ın sahibi olduğu 5 ayrı fabrikanın iflasının ertelenmesi için dava açıldı. Bunun üzerine Bursa 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, İcra İflas Kanunu'nun 179. maddesi gereği, Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret AŞ ile 4 şirketinin mal varlıklarının korunması için tedbir kararı verdi. Bugünkü duruşmada Bursa 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Canaydın'ın lokomotif firması olan Biesseci Bursa Tekstil Sanayi Ticaret AŞ'nin iflasının ertelenmesini, firmanın borca batık olmaması gerekçesiyle reddetti ve fabrika üzerindeki tedbir kararını kaldırdı. Bunun üzerine alacaklılar, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren Biesseci fabrikasının kapısına dayandı. Alacaklı şirketlerin, kamyonlarla fabrikaya gelerek işletmedeki kumaşları araçlara yükledi.
CANAYDIN'IN AVUKATINDAN AÇIKLAMA
Biesseci firması Avukatı Nejdet Budak, "Bugünkü duruşmada mahkeme, Biesseci firmasının borca batık olmadığı yönünde karar vererek, iflasın ertelenmesini reddetti. Fabrika üzerindeki tedbir kararı kaldırıldı. Diğer 4 firma, hakkındaki tedbir kararları ise sürüyor. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi. Biesseci fabrikası faaliyetlerine devam eden bir firmadır. Zaten mevcut kaynakları da borcunun karşılayacak durumdadır. Bundan sonraki süreçte, borçlular ile görüşülerek, bir ödeme planı oluşturulacaktır" dedi.
Biesseci'nin makul faizleriyle birlikte toplam piyasaya borcunun 50-60 milyon TL civarında olduğunu ifade eden Avukat Budak, "Bu meblağ sadece Biesseci'nin borcudur. Zaten Biesseci firması ana firma, diğerleri ise buna bağlı tedarik noktasındaki firmalardır. Lokomotif firma Biesseci, ana borçludur. Diğerleri kefaleten borçlu firmalardır. Bu firmaların tek başlarına borcu söz konusu değildir" diye konuştu.
SPOR
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...