Stratejik kasaba Tabka DAEŞ'ten kurtarıldı

Düzenleyen:
Stratejik kasaba Tabka DAEŞ'ten kurtarıldı

DÜNYA Haberleri

ABD'nin desteklediği ve YPG teröristlerinden oluşan Suriye Demokratik Güçleri, Tabka'nın tamamını ve ülkenin en büyük barajını DEAŞ'tan aldı. Tabka, Rakka'nın ele geçirilmesi için stratejik önem taşıyor.

Terör örgütü DAEŞ'in Suriye'deki kalesi Rakka'nın 40 kilometre batısındaki ilçe stratejik açıdan büyük önem taşıyor. Tabka'da, ana unsurunu YPG'nin oluşturduğu Suriye Demokratik Güçleri ile DAEŞ arasında çatışmalar haftalardır sürüyordu.  YPG'den ilçede ve Fırat nehri üzerindeki Tabka barajında tamamen kontrolün sağlandığı haberi geldi. 

Haber ABD Başkanı Donald Trump'ın DAEŞ'le mücadele özel temsilcisi Brett McGurk tarafından da doğrulandı.

Stratejik kasaba Tabka DAEŞ'ten kurtarıldı

Tabka'nın ele geçirilmesi Rakka operasyonu için büyük önem taşıyordu. İlçede kontrolün sağlanmasıyla, terör örgütü DAEŞ'in Suriye'deki kalesi Rakka kuzey, doğu ve batıdan kuşatılmış oldu. 

ABR yönetiminin doğrudan silah yardımı yapacağını açıkladığı Suriye Demokratik Güçleri'nin bundan sonra Rakka operasyonuna odaklanması bekleniyor.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...