Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Hovak Kalesi yıkılmaya yüz tuttu

Düzenleyen:
Hovak Kalesi yıkılmaya yüz tuttu

GÜNDEM Haberleri

Erzurum’un Oltu ilçesi Alatarla Köyünde bulunan Hovak Kalesi bakımsızlık nedeniyle yıkılmaya yüz tuttu.

Eski Türk sanatının izlerini taşıyan bir tarihi kalıntının yok olmak üzere olduğunu ifade eden emekli öğretmen Osman Aslan, “Kale büyük bir yapıt. Genel yapı olarak kendini korumuş yer yer yıkılmış olsa da bir restorasyonla turizme kazandırılacak bir yapı.” dedi.

Aslan, kalenin tarihi hakkında şu bilgileri verdi:

“Erzurum’a 155 km, Oltu’ya ise 37 km uzaklıkta. Burada bulunan kale, şatonun etrafında bulunan manastır. Kalıntıları da buranın daha önce de şato olarak inşa edildiğini çağrıştırmaktadır. Oltu’nun en yüksek dağı olan Akdağın eteklerinde 50 metre yüksekliğinde bir tepenin üzerine kurulmuş. Orijinal yapısını korumuş güzel bir kale”

Gürcü kralı tarafından yaptırıldığı tahmin edilen Hovak Kalesinin bakımsızlık ve ilgisizlik dolayısıyla yıkılmaya yüz tuttuğunu belirten Osman Aslan, ilgili kurum yetkililerine restorasyon yapılması çağrısında bulundu.

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...