Gezi Parkı'nda 24 tutuklama

/ Kaynak: AA
Gezi Parkı'nda 24 tutuklama

GÜNDEM Haberleri  / AA

Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan 1013 şüpheliden 24'ü tutuklandı, 17'si adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Gezi Parkı eylemlerinde gözaltına alınan 1013 şüpheliden 24'ü tutuklandı, 17'si adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı. nbsp;Gezi Parkı olaylarının başladığı 31 Mayıs'tan itibaren Güvenlik Şube Müdürlüğü ekipleri 856, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 137 ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri 20 şüpheliyi gözaltına aldı. nbsp;Gözaltına alınan 1013 şüphelinin 337'si emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakılırken, 676'si soruşturmanın yürütüldüğü Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi. nbsp;Eylemlere ilişkin iki ayrı soruşturma yürütüldüğü öğrenildi. Genel soruşturmayı, İstanbul Cumhuriyet savcıları Rasim Işıkaltın, İsa Dalgıç ve Hüseyin Arslan, terör ayağını da "Ergenekon" soruşturmalarından tanınan, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet savcılarından Muammer Akkaş yürütüyor. nbsp;TMK'nın 10. maddesiyle görevli İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince yürütülen soruşturma kapsamında, Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Üyesi Ulaş Bayraktaroğlu'nun da bulunduğu 4 şüpheli, 15 Haziran'da tutuklandı. nbsp;Aralarında kamuoyunda Beşiktaş taraftar gurubu "Çarşı" olarak bilinen grup üyelerinin de bulunduğu 2 şüpheli ise 19 Haziran'da "6136 sayılı ateşli silahlar kanununa muhalefet etmek" suçundan tutuklandı. nbsp;Soruşturma kapsamında aralarında Marksis Leninist Komünist Partisi (MLKP) ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) üyelerinin de bulunduğu 18 şüpheli de "terör örgütüne üye olmak", "silah bulundurmak" ve nbsp;"kamu malına zarar vermek" suçlarından bugün tutuklandı.


- Genel soruşturmada tutuklama yok


İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca, "2911 sayılı toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanununa muhalefet" nbsp;ve "memura mukavemet" suçları kapsamında yürütülen soruşturmada ise bugüne kadar toplam 856 kişi gözaltına alındı.


Şüphelilerin büyük çoğunluğu emniyetten serbest bırakılırken, adliyeye sevk edilenlerin 35'i tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemelere gönderildi. Şüphelileri sorgulayan mahkemeler, bu kişileri tutuklama ve adli kontrol tedbiri uygulamadan, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.


17 tutuklama istemi


Böylece soruşturma kapsamında tutuklananların sayısı 24 oldu. Gözaltına alınanların 17'si de adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.


Soruşturma kapsamında gözaltına alınan ve bugün adliyeye sevk edilen 34 şüphelinden 17'si ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi.
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...