BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Balığı yoğurda batırıp yiyebilirsiniz!

Balığı yoğurda batırıp yiyebilirsiniz!

Ülkemizdeki balık tüketiminin dünya ortalamasının altında kalması üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, taze balık ile yoğurdun tüketilebileceğine dikkat çekti.



ANKARA - Gökhan KAYA Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte sofraları süslemeye başlayan balığın aslında yoğurt ile tüketilmesinde bilinenin aksine zehirlenmeye yol açmadığı belirtildi. Sağlık Bakanlığı, vatandaşları bilinçlendirmek için hazırladığı “Balık ve Sağlık” konulu metinde, halk arasında balık ile süt ürünlerinin (yoğurt, ayran vb) bir arada tüketiminin zehirlenmeye sebep olacağına dair yanlış bir kanı bulunduğuna dikkat çekerek balık ve yoğurdun her ikisinin de taze olması durumunda bir arada tüketilmesinde herhangi bir sakınca bulunmadığı açıklandı. Balık etinin, A, D, K vitaminleri ve B grubu vitaminleri olan B1, B2, B6, B12 açısından zengin olduğunu kaydeden bakanlık, balığın iyot, selenyum, fosfor, magnezyum ve çinko mineralleri bakımından da iyi bir kaynak olduğunu bildirdi. Balığın olumlu etkilerinin sağlanabilmesi için haftada en az 2 defa (300 gram) balık tüketilmesi öneren Sağlık Bakanlığı, balık tüketiminin önerilen miktarların oldukça altında olduğunu ve Türkiye’de kişi başına balık tüketiminin yılda 8 kilogram iken dünyada ortalamasının 16, Avrupa Birliği’nde ise 22 kilogram olduğuna dikkat çekti.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT