Myanmar'da Budistlerden Müslümanlara saldırı

Düzenleyen:
Myanmar'da Budistlerden Müslümanlara saldırı

DÜNYA Haberleri

Myanmar'ın Yangon kentinde Budistlerin Müslümanların yaşadığı bölgeye, Arakanlı bir Müslümanın burada saklandığı iddiasıyla baskın düzenlenmesi sonucu çıkan olaylarla bağlantılı olarak yedi Budist milliyetçi hakkında gözaltı kararı çıkarıldı.

BBC'nin haberine göre, Myanmarlı emniyet yetkilileri, Yangon'un Mingalar Taung Nyunt bölgesinde çıkan ve polisin uyarı ateşi açmasıyla sonuçlanan şiddet olayları nedeniyle yedi Budist milliyetçi hakkında şiddete teşvik suçlamasıyla gözaltı kararı çıkardı. Suçlanan Budistlerden ikisinin rahip olduğu belirtildi.

Myanmar'da şiddete teşvik suçu, iki yıla kadar hapisle cezalandırılabiliyor.

Çıkan olaylarda bir Müslüman başından yaralanmıştı

Yangon'da iki medresenin geçen ay Budist rahiplerin ve destekçilerinin zorlamalarıyla kapatılması üzerine Müslümanlarla Budistler arasında tırmanan gerilimin salı gecesi çatışmaya dönüştüğü bildirilmişti.

Budistlerin, Müslümanların yaşadığı bölgeye, Arakanlı bir Müslümanın burada saklandığı iddiasıyla baskın düzenlenmesi sonucu çıkan şiddet olaylarına müdahale eden bir polis memuru havaya uyarı ateşi açmış, bir Müslüman başından yaralanmıştı.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...