Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Çekilen fotoğrafla dört köyün kaderi değişti

Düzenleyen:
Çekilen fotoğrafla dört köyün kaderi değişti

YAŞAM Haberleri

İnsan hikayelerini fotoğraflamak için 7 ay Afrika’da kalan fotoğrafçı Yavuz Atalay, susuz hayatın dehşetine tanık oldu.

 

Cüneyt Bitikçioğlu İSTANBUL - Gördüklerinin etkisinden uzun süre çıkamayan Atalay, çektiği fotoğrafların sergilerinden elde ettiği gelirle, Somali’de su kuyusu açtırmak için Afrika’ya geri döndü. Hargeisa bölgesine 8 saat uzaklıkta,  dört köyün orta noktasına, yapılan kuyunun açılışı yerel halka  büyük sevinç  yaşattı. Beş sergiden elde ettiği 20 bin TL ile bir kuyu açabildiğini belirten Yavuz Atalay, fotoğraf alarak katkıda bulunan herkese, kuyu başında Somalili çocuklarla foto gönderdi. İlk defa araba ya da beyaz insan gören çocukların saklanma oyunu ile gülümseyerek başlayan bir gezi,  zaman geçtikçe kabusa döndüğünü belirten Atalay, “Güney Afrika, Zambiya, Tunus, Somali, Cibuti ve Çad’da profesyonel anlamda fotoğraflar çektim. Oralarda beni en çok etkileyen şey susuzluk oldu. Zambiya’da kaldığım 2 haftalık süreçte 1 kere çok zor imkânlarla duş alabildim. Çad’da insanların çamurlu su içtiklerine tanık oldum,” dedi.
Çekilen fotoğrafla dört köyün kaderi değişti
Susuzluktan ölen develer vardı
Susuzluğa en dayanıklı canlı olan develerin bile oturdukları yerde telef olduklarına şahitlik ettiğini söyleyen Yavuz Atalay, “Etraf, hayvan cesetleriyle dolu. Çocuklar açlıktan, susuzluktan ölüyorlar. Topraklarının altında su var ama hayatlarını devam ettirebilmek için bunu çıkartamıyorlar. Bunları gördüğümde su kuyusu açtırmaya karar vermiştim. Çok şükür nasip oldu,” dedi.

Düzenleyen:  - YAŞAM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...