Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Gezi'nin beyin takımında 2 paşa çıktı

Gezi'nin beyin takımında 2 paşa çıktı

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı eylemlerini provoke ettiği öne sürülen, aralarında Özel Kuvvetlere bağlı iki askerin de bulunduğu 50 kişi belirlendi.

MİT, Emniyet ve Jandarma İstihbarat'ın Gezi Parkı olaylarının ardındaki isimleri belirlediği ortak rapor Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunuldu. Olayları provoke edip ülkeyi kaosa sürüklemek hedefinde olduğu iddia edilen 50 kişilik organizatör listesinde, nbsp;Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda görev yapmış iki emekli paşa da yer aldı. Paşaların, Hatay ve Mersin'de de Alevi-Sünni çatışması çıkarabilmek için provokatif eylem hazırlığı yaptığı öne sürüldü. Raporda, organizatörlerin yurt dışında başta sivil toplum kuruluşları olmak üzere farlı kişilerle gerçekleştirdiği telefon görüşmeleri, internet yazışmaları ve hesap hareketleri tek tek ortaya döküldü. Raporda diğer öne çıkanlar tespitler şöyle: "Eylem, aylar öncesinden planlandı. Özellikle Twitter üzerinden yönlendirme yapan provokatörler, Gezi Parkı eylemini sivil darbe girişimine çevirmeye çalıştı. Tencere tava protestoları da bu amaçla planlandı. Mahalle aralarında silahlı çatışma çıkarma da planlanlar arasındaydı." Raporda, Balyoz Davası'nda 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Tümamiral Firet Güneş'in Gezi eylemcilerine yazdığı mektup da yer aldı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...