Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Katkısız ekmek dönemi başlıyor

Katkısız ekmek dönemi başlıyor

GÜNDEM Haberleri

1 Temmuz'dan itibaren ekmek üretiminde buğday unu, maya, tuz ve su dışında hiçbir şey kullanılamayacak.

Sofraların vazgeçilmezi ekmek 1 Temmuz'dan itibarın özüne dönüyor. Düzenlemeye göre, ekmek sadece buğday unu, maya, tuz ve su karışımıyla üretilecek. Kamuoyunda "Ekmek Genelgesi" olarak bilinen Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'nın yayımladığı tebliğe göre, ekmek 1 Temmuz'dan itibaren 17 katkı maddesinden arınmış halde kepek ve tahıl oranı yükseltilip, tuzu azaltılmış halde, fırın dışındaki satış noktalarında poşetlerde satılacak. Türkiye Ekmek İşverenleri Sendikası Eğitim Sekreteri Nihat Sağır, ekmeğin nihai tüketiciye ulaştırılırken daha hijyen olacağını belirterek, "Pazar yerlerinde, mahalle aralarında, seyyar arabalarda, sokakta açıkta, ambalajsız ekmek satışı yasaklanıyor" dedi. Tam buğday ekmek tüketiminin yılbaşından bu yana 4 kat arttığını belirten Nihat Sağır, "Alışkanlıklar değişiyor, beyaz ekmek tüketiminde de o oranda düşüş var" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...