Şike yapan gol atar mı

Şike yapan gol atar mı

SPOR Haberleri

Beşiktaş ile Belediye arasında oynanan kupa finalinin görüntülerini izleten siyah-beyazlılar İbrahim Akın'ın performansını örnek olarak gösterdi.

BeşiktaşUEFA'da dün duruşmalı savunma yaptı. Savunmaya Başkan Fikret Orman, eski yönetici Serdal Adalı ve eski teknik direktör Tayfur Havutçu katıldı. Hem sözlü hem de görüntülü savunmada siyah-beyazlılar şike suçlamasında bulunulan Beşiktaş-Belediye Türkiye Kupası finalinin görüntülerini izletti. İbrahim Akın'a şike teklifi yapıldığı yönündeki iddiayı çürütmek için oyuncunun o maçtaki performansını ortaya koyan görüntüleri izlettiren siyah-beyazlı hukukçular, "Şike yapan bir oyuncu 1 gol atıp, 1 de asist yapar mı? Söz konusu final karşılaşması uzatmalara gitti ve kupayı kazanan takım penaltı atışları sonucunda belli oldu. Şike yapılan bir maçta bunlar yaşanır mı?" diye sordu.
KARAR PAZARTESİ ÇIKACAK
Beşiktaş delegasyonu ayrıca İbrahim Akın gibi şikeyle suçlanan İskender'in de karşılaşmada 1 gol attığını ancak bu golün ofsayt gerekçesiyle sayılmadığını savunmasına ekledi. Başkan Fikret Orman savunma sonrasında keyifsiz görünürken, "Söylenebilecek her şeyi söyledik, karar onların. Disiplin Kurulu'nun çok sorduğu bir şey yok. Herkes savunmasını yaptı, haklılığımızı anlatmaya çalıştık. Kararı pazartesi öğleden sonra verecekler" dedi. Adalı ise, "Bizim açımızdan güzel bir toplantı oldu" derken, toplantının beklenenden uzun sürmesiyle ilgili bir soruya "Saatinde başladı saatinde bitti" cevabını verdi. Tayfur Havutçu, "Hayırlısı olsun" diyerek nbsp;UEFA Merkezi'nden ayrıldı.




BEŞiKTAŞ'I BEKLEYEN TEHLiKE
UEFA yaklaşık 2 ay önce Beşiktaş'a gönderdiği yazıda nbsp;3 önemli ceza talebinde bulunmuştu:
1- Beşiktaş'ı 2013-2014 sezonu için UEFA Avrupa Ligi müsabakalarından men etmek.
2- Disiplin Talimatının ihlalinin ciddiyetine bağlı olarak kararlaştırılacak bir süre boyunca gelecekteki UEFA müsabakalarından men etme yönünde Beşiktaş'a karşı ilave yaptırım uygulanmasını değerlendirmek.
3- Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu hakkında her türlü faaliyete katılmalarını kısıtlayacak şekilde ömür boyu men uygulamak.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...