Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Brezilya alttan aldı göstericiler 1 milyonu aştı

Brezilya alttan aldı göstericiler 1 milyonu aştı

DÜNYA Haberleri

Brezilya Dışişleri Bakanı Patriota'nın 'Burası Türkiye değil. Bizde gösteriler barışçı' sözlerinden sonra 1 milyonu geçen göstericilerle polis arasında çatışmalar çıktı, 1 ölü, 40 yaralı.

Brezilya yönetiminin ülkede son 20 yılın en büyük protestoları karşısında süreci yönetme konusundaki tavırları dikkat çekiyor. Önce "Göstericilerle gurur duyuyorum" diyen Devlet Başkanı Dilma Roussef son olarak dün 100 kentte sayıları 1 milyonu bulan protestocularla arasında mesafe koydu. Japonya seyahatini erteleyen Roussef, hükümeti de olağanüstü toplantıya çağırdı. Önceki gün ABD'li gazeteci Christiane Amanpour'un Türkiye'deki olaylarla ilgili sorusu üzerine Brezilya Dışişleri Bakanı Antonio de Aguiar Patriota'nın, "Bence durum farklı. Buradaki gösteriler ağırlıklı olarak barışçıldı" sözleri de dünkü olaylarla çelişti. Sao Paulo'da yolun eylem sebebiyle kapatılmasına öfkelenen bir şoförün aracını göstericilerin arasına sürmesi sonucu 1 kişi öldü. Çeşitli kentlerde süren barışçı gösteriler sırasında, zaman zaman polis ve eylemciler arasında çatışma çıktı. Başkent Brasilia'da polis, yüzlerce göstericiyi Dışişleri Bakanlığı binasından uzaklaştırmaya çalıştı, diğer kamu binalarına yönelen göstericilerin dağıtılması amacıyla polis burada da biber gazı ve plastik mermiye başvurdu. Rio de Janeiro'da belediye binasına girmeye çalışan bazı göstericiler, biber gazından kaçarak civardaki otel ve barlara sığındı. Olaylar sırasında ilk belirlemelere göre 40 kişi yaralandı. Çeteler tarafından yağmalama olayları başlayınca pekçok işyeri ve banka ahşap panolar kullanmaya başladı. Brezilya'da halk, geçen hafta toplu taşıma ücretlerine yapılan zammı protesto etmek amacıyla eylem başlatmıştı. Küçük çaplı gösteriler daha sonra büyüyerek tüm ülkeye yayılmıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...