Selahattin Demirtaş, 'Çözüm'de 2'nci aşama başladı

Selahattin Demirtaş, 'Çözüm'de 2'nci aşama başladı

GÜNDEM Haberleri

Selahattin Demirtaş, 'Çözüm sürecinin ikinci aşamasının ilk resmî müzakeresini hükümetle gerçekleştirdik. Hükümet hazırlıkları olduğunu söylüyor. Önümüzdeki hafta açıklama yapabilirler' dedi.

BBDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Çözüm sürecinin ikinci aşamasının ilk resmî müzakeresini hükümetle gerçekleştirdik. Hükümet hazırlıkları olduğunu söylüyor" dedi. Demirtaş'ın işaret ettği gibi hükümet, önümüzdeki günlerde yeni bir demokratikleşme paketini açıklamaya hazırlanıyor. Yeni yasama yılına kalması beklenen paketin ana unsurlarını, düşünce özgürlüğü önündeki engellerin kaldırılması, TCK ve TMK'nın ilgili maddeleri ile siyasi partiler ve seçim kanununda yapılacak değişiklikler oluşturuyor. BDP'nin seçim barajının düşürülmesi yönündeki talebine, şu aşamada soğuk bakılıyor. Pakette yer alması muhtemel adımlar şöyle:
gt; Bağımsız kolluk denetim merkezinin kurulması.
gt; Ayrımcılıkla mücadele ve eşitlik komisyonunun kurulması.
gt; nbsp;Anadilde kamu hizmetlerine erişim.
gt; Kamu hizmetlerinde ana dille tercümanlık
gt; Darbelerin dayanağı olan mevzuatın ayıklanması.
gt; Her türlü dini, etnik ayrımcılığa son verilmesi.
gt; Mevzuatta etnik ayrımcılık algısı oluşturan bütün hükümlerin ayıklanması.
gt; Vicdani retçilere askerlik yerine kamuda hizmet görevi verilmesine yönelik düzenleme yapılması.
gt; Pişmanlık ve eve dönüş yasalarının yeniden düzenlenmesi. Suç işlememiş ve suç kaydı bulunmayan PKK'lıların evlerine dönmesini sağlayacak bu düzenlemelerden sonra, teröristlerin topluma kazandırılması, mesleki eğitim almaları ve iş bulmalarına yönelik projeler hayata geçirilecek.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...