Yahudiler Macron'un kapısına dayandı

Düzenleyen:
Yahudiler Macron'un kapısına dayandı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

Macron, henüz Fransa'nın yeni cumhurbaşkanı olmasına rağmen, Yahudiler kapısına dayanarak, İsrail mallarını boykot çağrısı yapan bir milletvekili adayını geri çekmesini istedi.

Fransa'daki Yahudi organizasyonlarının çatı kuruluşu (CRIF) Macron'un, Cumhuriyet Yürüyüşü partisinin daha önce İsrail mallarını boykot çağrısı yapmış olan bir milletvekili adayını geri çekmesini istedi.

CRIF'in Seine-Maritime bölgesinden aday gösterilen William Tchamaha için yaptığı bu çağrı, kuruluşun Twitter hesabında yer aldı.

'YASA DIŞI BİR DEVLET'

Le Parisien gazetesinin haberine göre, bir lisede eğitim danışmanlığı yapan Tchamaha, şubat 2017 içinde yazdığı bir tweette "İsrail'i hukuk tanımayan yasa dışı bir devlet" olarak tanımlamış ve Filistin İçin İsrail’e Boykot Girişimi'ne (BDS) destek vermişti.

Gazeteye konuşan Tchamaha, "Boykot çağrısı yaptığımı hatırlamıyorum. Ancak eğer CRIF benim bütün sosyal ağlardaki geçmiş yazılarıma bakarsa bu ülke karşıtı hiçbir şeyim yoktur. Ben bir barış aktivistiyim." ifadesini kullandı.

FRANSA YARGITAYINDAN SKANDAL KARAR

Kasım 2015 ayında Fransa yargıtayının verdiği bir karar nedeniyle Fransa'da İsrail mallarını boykot etme çağrısı yasa dışı kabul ediliyor.

Geçtiğimiz şubat ayında Lübnan'ı ziyaret eden Emmanuel Macron, cumhurbaşkanı seçilmesi halinde bu yasağın devam edeceğini söylemişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...