Brezilya'da son 20 yılın en büyük protesto dalgası

/ Kaynak: İHA
Brezilya'da son 20 yılın en büyük protesto dalgası

DÜNYA Haberleri  / İHA

Brezilya'da, toplu taşıma zammıyla başlayan ve kısa sürede hükümet karşıtı gösterilere dönüşen protestolarda şu ana kadar 2 kişi hayatını kaybetti.

Brezilya'da, toplu taşıma zammıyla başlayan ve kısa sürede hükümet karşıtı gösterilere dönüşen protestolar nedeniyle, dün akşam saatlerinde Sao Paulo başta olmak üzere başkent Rio de Janeiro ve birçok şehirde eylemler düzenlendi. Sao Paulo'daki gösterilerde bazı eylemciler polisle çatıştı, çevredeki işyerlerini ateşe verdi. nbsp;Ülke geneline yayılan ve katılımın 1 milyonu aştığı eylemlerde şu ana kadar 2 kişi hayatını kaybetti. Temizlik işçisi Cleonice Vieira de Moraes'in, Belem kentinde düzenlenen protestolar sırasında kullanılan biber gazından etkilendiği ve hayatını kaybettiği açıklandı. Daha önce de Ribeirao Preto kentinde bir kişinin aracını barikata sürmesi sonucu 18 yaşındaki Marcos Delefrate isimli genç ölmüştü. nbsp;Bu arada Cumhurbaşkanı Dilma Rousseff, gösteriler nedeniyle Japonya'ya yapacağı ziyareti iptal etmek zorunda kaldı.Rio de Janeiro'da ise çevik kuvvet polisinin göstericilere göz yaşartıcı gaz ve plastik mermilerle müdahale ettiği belirtiliyor. nbsp;Televizyonlarda yayınlanan görüntülerde, birçok esnafın dükkanlarını korumak için vitrinlerini tahta plakalarla kapladığı, ancak buna rağmen yağmacılık olaylarının devam ettiği görülüyor.
nbsp;Protestolar 2 Haziran'da Sao Paulo'da otobüs ücretlerine yapılan zamla başladı. Bilet fiyatı 3 realden 3,20 reale çıkarılmıştı. Protestoları tetikleyen toplu taşıma ücreti zammının iptal edilmesi de eylemleri dindirmedi. Eylemlerin ülkede son 20 yıldır görülen en büyük protesto dalgası olduğu belirtilirken, yetkililer ise bu zammın enflasyon oranının altında olduğunu söylüyor.

DÜNYA
Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...