Piyasalar yanlış anlamaya kurban gitmiş

- Güncelleme:
Piyasalar yanlış anlamaya kurban gitmiş

Ekonomi Haberleri

FED Başkanı Bernanke'nin piyasaları karıştıran 'tahvil alımlarını azaltabilecekleri'ne dair açıklamalarının yanlış anlaşıldığı öne sürüldü.

ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke 'nin bu yılın sonlarına doğru tahvil alımlarını azaltabilecekleri yönündeki açıklamaları piyasalarda deprem etkisi oluştururken, New York Times Gazetesi gelişmeleri değerlendirdiği makalesinde gazetesi durumu "Aslında Ben Bernanke sadece iyi haber vermek istemişti. Ekonomi daha iyi ve FED bu durumu korumaya niyetli... Ancak ana izleyici kitlesi, kararlarıyla FED politikalarını ekonomiye yayan yatırımcılar, haberler kötüymüş gibi tepki verdi" sözleriyle özetledi. Washington Post ise kararı şu benzetmeyle açıkladı: "Merkez bankacılarının işini anlatmak için 'tam parti başlarken panç (komposto) nbsp; kasesini kaldırmak' metaforu kullanılır. Ekonomik büyüme başladığında merkez bankasının faizleri yükselterek aşırı enflasyonu önlemeye çalışmasını anlatır. ABD son 5 yıldır son derece ıssız bir ekonomik partiye ev sahipliği yapıyordu. FED partiyi hareketlendirmek için sadece bugüne kadar görülmüş en büyük panç kasesini çıkarmakla kalmadı, yanında sınırsız içki, rock grubu ve yasallığı tartışılır narkotikler de getirdi. Bernanke'nin çarşamba günü yaptığı basın toplantısında çıkan sonuç şu oldu: Tüm bunları geri çekmek çok zorlu bir deneyim olacak."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...