Alfa Romeo iddialı geliyor, İtalyan rüzgârı sert esecek

Düzenleyen:
Alfa Romeo iddialı geliyor, İtalyan rüzgârı sert esecek

T-Otomobil Haberleri

Ferrari ve Maserati ile güçlerini birleştiren Alfa Romeo yeni modellerle global çapta vites büyüterek atılıma kalkıyor.

Ali Çelik MIlano - Geçtiğimiz hafta Alfa Romeo/Jeep Marka Direktörü ve Fer Mas Şirket Müdürü Sinan Saip Bel ile İtalya’da bir araya geldik. Türkiye’de TOFA çatısı altında hizmetlerini sürdüren Fiat, Alfa Romeo, Ferrari, Maserati ve Jeep, global pazarda Fiat Chrysler Automobiles (FCA) grubu içinde yer alıyor. Temsil ettikleri markalarda satış stratejilerinden çok müşteri memnuniyetine odaklandıklarını anlatan Bel, FCA içindeki marka entegrasyonunu ve peş peşe gelen güçlü modellerden de anlaşılacağı gibi yeni yapılanma ve konumlanma sürecini açıkladı. Bel, Alfa Romeo olarak 2016’da 650 adet araç sattıklarını hatırlatarak söyle devam etti: 

Duyguların Mekaniği 
Alfa Romeo sofistike ve premium modellerle öne çıkan bir marka. Giulia’yı uzun süredir bekleyen heyecanlı bir kitle vardı. Otomobili görüp temas kuran farklı müşteri profili de oldu. Markamızın mottosu “duyguların mekaniği” ve Alfa Romeo bir ulaşım aracının çok ötesinde. FCA markaları içinde ciddi bir entegrasyon oluştu. Örneğin, Alfa Romeo Giulia QV üretiminde Ferrari altyapısı, şasenin bir kısmında ise Maserati etkisi hemen göze çarpıyor. Bu sinerjiyle Alfa Romeo’nun yıllık global satışlarının 60 binlerden 200 binlere çıkmasını bekliyoruz. 

Yakın zaman önce Maserati yeni planlamayla yıllık 6 binlik satışını kısa sürede 40 binlere taşıdı. Levante modelimizin de burada rolü büyük. Hatta yıllık 50 binlik satış hedefleri için şimdiden 70 binli rakamlar konuşmaya başladı. Alfa Romeo için de yeni bir dönem başlıyor, bunun en önemli göstergesi karakterleriyle dikkat çeken Giulia ve Stelvio. 2017 sonu için satış hedefimiz 750 adet, Alfa Romeo ve Jeep olarak birlikte baktığımızda ise 3.250 adetlik bir satış hedefimiz var. Yeni gelen modellerle birlikte bu yıl satışlarda oldukça hareketli başladı. 
Alfa Romeo iddialı geliyor, İtalyan rüzgârı sert esecek
Jeep Compass ön siparişe başladı
Sinan Saip Bel, yılın son çeyreğinde satışa sunulacak Jeep Compass için ilk etapta 200 adetlik satış hedefleri olduğunu belirterek şunları söyledi: Compass sınıfının en gelişmiş 4x4 sistemlerine sahip. Bünyesinde 70’in üzerinde aktif ve pasif güvenlik donanımları barındırıyor. Şimdiden ön siparişler gelmeye başladı. Merakla beklenen bir model, segmentini yukarı çekeceğine inanıyorum. Ayrıca Jeep’in en güçlü modeli Grand Cherokee Trackhawk için de talepler almaya başladık. Bu modele olan ilgi tüm dünyada oldukça büyük, mevcut Ferrari ve Maserati müşterilerimiz şimdiden Jeep Grand Cherokee Trackhawk için bizi aramaya başladı. 
Alfa Romeo iddialı geliyor, İtalyan rüzgârı sert esecek
Maserati, üç hanelere çıkacak! 
Sinan Saip Bel “Fer Mas tarafında da olumlu bir seyir var. Ferrari’deki satışlar hedefinde seyrediyor. Maserati Anadolu açılımı kapsamında İstanbul’dan sonra ilk showroomunu Ankara’da Birmot ile açtı. Sırada Bursa var, Mengerler ile işbirliği gerçekleştiriyoruz. Ardından Antalya, Gaziantep, İskenderun, Samsun, Adana için görüşmelerimiz devam ediyor. Satış adetleri olarak bu yıl Türkiye’de ilk defa 3 haneleri geçeceğiz.” dedi.

Düzenleyen:  - T-Otomobil
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...