Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

LYS'de adaylar içeride, veliler dışarıda ter döküyor

/ Kaynak: CHA
LYS'de adaylar içeride, veliler dışarıda ter döküyor

EĞİTİM Haberleri  / CHA

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS), Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) heyecanı başladı. Binlerce öğrenci sınavda ter dökerken aileleri de dışarıda dua etti.

Üniversiteye girişte ikinci aşama sınavı Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS), Fen Bilimleri Sınavı (LYS-2) heyecanı başladı. İstanbul Üniversitesi'nde sınava giren öğrenciler aileleriyle birlikte erken saatlerde sınav salonları önündeki yerini aldı. Binlerce öğrenci sınavda ter dökerken en az onlar kadar heyecanlı olan aileleri de dışarıda çocuklarının başarısı için dua etti. Saat 10.00'da başlayan sınav 135 dakika sürecek. Fizik, kimya ve biyoloji testlerinden toplam 90 soru yöneltilecek olan üniversitesi adayları geleceklerini belirleyecek sınav için ter döküyor. Adayların heyecanı sınav saatinin yaklaşmasıyla daha da arttı. İstanbul Üniiversitesi'nin Beyazıt Yerleşkesi'nde sınava giren adaylar, tarihi binanın girişinde aileleriyle birlikte son hazırlıklarını yaptı. Adaylar, güvenlik görevlilerinin yaptığı kimlik kontrolü ile binaya alındı. Heyecanlı yüzlerinden okunan adaylar sınavdan iyi bir sonuç almak istediklerini, olumsuzluk durumunu hiç düşünmediklerini söyledi. Bazı adaylar ise kazanamama durumunda gelecek yıl yapılacak sınava hazırlanacaklarını söyledi. Öğrencilerin aileleri de en az adaylar kadar heyecanlıydı. Kimisi dua ederken, kimisi de sınav öncesi son desteklerini vererek çocuklarına başarı diledi. Aileler ellerinden gelen yardımı ve desteği sağladıklarını bundan sonrasının artık çocuklarının sınav performansına bağlı olduğunu dile getirdi.

EĞİTİM
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...