'Gezi' yüzünden acı fren yaptık

- Güncelleme:
'Gezi' yüzünden acı fren yaptık

Ekonomi Haberleri

İMKON Başkanı Tahir Tellioğlu, kentsel dönüşüm projeleri ve Mütekabiliyet Yasası'yla gaza basan sektörün Gezi olayları sebebiyle neredeyse acı fren yaptığını belirtti.

Gezi Parkı eylemleri inşaat sektörünü de olumsuz etkiledi. İnşaat sektöründeki son günlerdeki gelişmeleri gazetemize değerlendiren Türkiye İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, nbsp;kentsel dönüşümprojeleri ve Mütekabiliyet Yasası'yla gaza basan sektörün Gezi olayları sebebiyle neredeyse acı fren yaptığını belirtti. Tellioğlu, nbsp;"Yıllık 100 milyar TL, dolaylı katkılarıyla 300 milyar TL ekonomik büyüklüğe sahip inşaat sektöründe, 4 milyon kişi istihdam ediliyor. Bu aileleriyle birlikte 16 milyon insan eder. Bugün Türkiye'de başlayan en küçük konut projesi 100 milyon dolar. Bazı projeler 1 milyar doların üzerinde büyüklüklere ulaşıyor. Bu yatırımların devamı için, daha çok insanın iş bulması için herkesin duyarlı olması gerekiyor" diye konuştu. nbsp;
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...