Borsada kar rekoru 'ulaştırma'nın

/ Kaynak: AA
- Güncelleme:
Borsada kar rekoru 'ulaştırma'nın

Ekonomi Haberleri  / AA

2012 sonuna göre Borsa'da yatırımcısına en fazla kazandıran sektör Ulaştırma sektörü oldu.

Borsa İstanbul'da, iç ve dış piyasadaki gelişmelerin etkisi ve en son Fed Başkanı Ben Bernanke'nin açıklamalarıyla derinleşen satış trendine karşılık, aralarında ulaştırmanın da olduğu bazı sektör hisseleri hala primli. nbsp;Endeks, aylık bazda yüzde 24,55 oranında değer kaybederken, 2012 sonuna göre Borsa'da yatırımcısına en fazla kazandıran sektör Ulaştırma sektörü oldu. Borsa istanbul'da işlem gören ulaştırma sektörü şirketlerinden hesaplanan BİST Ulaştırma Endeksiyılbaşından bu yana yüzde 21,98 artışla zirvede bulunuyor. nbsp;Borsa İstanbul'da işlem gören şirketlerin sektörlere göre dağılımından hesaplanan 22 sektör endeksinin 9 tanesi 2012 sonuna göre kazançlı durumda bulunurken 13 sektör endeksi, seneye başladığı noktanın gerisinde bulunuyor. nbsp;Yılbaşına göre en fazla değer kazanan sektör endeksi yüzde 21,98 oranındaki artışla BIST Ulaştırma Endeksi olurken onu, yüzde 9,39 oranındaki artışla BIST Gıda, İçecek Endeksi, yüzde 9,18 oranındaki artışla BIST Sigorta Endeksi ve yüzde 8,10'la BIST Metal, Eşya, Makina Endeksi takip etti.

nbsp;Yılbaşından bu yana en fazla değer kaybeden sektör endeksleriyse sırasıyla, yüzde 26,68 oranında düşüşle BIST Spor Endeksi, yüzde 17,50 oranındaki düşüşle BIST Orman, Kağıt, Basım Endeksi, yüzde 11,43 oranındaki düşüşle BIST banka Endeksi oldu.

nbsp;Borsa'nın yüzde 24,55 gibi keskin bir satış dalgasına maruz kaldığısüreçte sektör endeksleri 30 günlük bazda incelendiğindeyse en az etkilenen sektör endeksinin BIST Tekstil, Deri Endeksi olduğu görüldü. Endeks 30 günlük bazda yüzde 6,81'lik düşüş yaşadı. 30 günlük bazda en fazla değer kaybeden sektör endeksiyse yüzde 27,77 oranındaki değer kaybıyla BIST Banka endeksi oldu. Banka Endeksi yılbaşına göre yüzde 11,43 oranında düşüşle 2012 sonuna göre en fazla değer kaybeden 3. sektör endeksi oldu.

Ekonomi
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...