28 Şubat'ın işadamı ve gazetecileri mercek altında

28 Şubat'ın işadamı ve gazetecileri mercek altında

GÜNDEM Haberleri

28 Şubat iddianamesi üzerine harekete geçen MASAK, dönemin 'hızlı zenginleri'ni de mercek altına aldı. Ekonomiye 300 milyar dolarlık zararı olduğu belirtilen dönemin işadamı ve gazetecileri de incelenecek.

28 Şubat iddianamesi üzerine harekete geçen MASAK, dönemin 'hızlı zenginleri'ni de mercek altına aldı. Ekonomiye 300 milyar dolarlık zararı olduğu belirtilen dönemin işadamı ve gazetecileri de incelenecek. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat soruşturması kapsamında askerden sonra sivillerin de mal varlıkları mercek altına alındı. Mali Suçları Araştırma Kurulu (MASAK), bin 300 sayfalık 28 Şubat iddianamesini referans alarak başlattığı incelemede ilginç detaylara ulaştı. Banka hesabı ve tapu kayıtları incelenen bazı işadamlarıyla oda ve sendika başkanlarının mal varlıkları mercek altına alındı. İnceleme kapsamında dönemin bazı YÖK çalışanları ve gazeteciler de var.

nbsp;EŞ VE ÇOCUKLARA İNCELEME
nbsp;Söz konusu dönemde mal varlığını dikkat çekici biçimde artıranların listesini hazırlayan MASAK, raporunu iki ay içinde savcılığa teslim edecek. İncelemeyi hızlandıran kurul, adı geçen isimlerin eşleri ve çocuklarının mal varlıklarını da takibe aldı. İlk incelemelerde tek seferde yüksek oranlı para çıkışları saptanırken, bu kişilere ait farklı bankalardaki hesaplarda yaşanan para hareketlerinin izi de sürülüyor. İsimlere kayıtlı otomobilden konuta, şirketten araziye kadar kapsamlı bir döküm hazırlanıyor.

nbsp;300 MİLYAR DOLARLIK DARBE
nbsp;TBMM 28 Şubat Alt Komisyonu raporuna yansıyan verilere göre darbenin ekonomik yönü 300 milyar dolara ulaşıyor. İncelemelerde özellikle sürece destek verenlerin mal varlıklarındaki artış da tek tek inceleniyor. Üst düzey bir yetkili, incelemeler sonunda "Darbeyle servet yapanların tek tek ortaya çıkacağını" söyledi. İncelemeleri 3 ay içinde tamamlamayı hedeflediklerini anlatan yetkili, Komisyon raporuna da yansıyan 300 miyar dolarlık zararın bütün ayrıntılarını gözler önüne sereceklerini ifade etti. Yetkili, şu değerlendirmeyi yaptı: "Bakıyorsunuz 28 Şubat öncesi kirada oturan birileri villada oturmaya başlamış. Savcılığın hazırladığı iddianamede ipuçları yer alıyor. Darbe Komisyonu raporu da bizim için yol gösterici oluyor. Biz sadece özel kurumları değil, bazı kamu kurumları ve o dönemdeki bürokratları da inceliyoruz. Bu biraz detaylı bir çalışma. Birçok kurumdan da bilgi istedik. O nedenle bitirmemiz üç ayı bulabilir." (sabah)

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...