Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Trump'tan Merkel'e şok: Erdoğan harika bir adam

Düzenleyen:
Trump'tan Merkel'e şok: Erdoğan harika bir adam

DÜNYA Haberleri

Almanya Başbakanı Merkel ile ABD Başkanı Trump'ın yaptığı görüşmede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da gündeme geldiği iddia edildi. Merkel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi ve diğer Avrupalı liderler için kullandığı 'ağır ifadeleri' ve Nazi benzetmelerini hatırlatırken, Trump'ın bu gerginlikten habersizmiş gibi göründüğü ve Erdoğan için "Harika bir adam" ifadesini kullandığı belirtildi.

Geçtiğimiz gerçekleştirdikleri görüşmede Almanya Başbakanı Angela Merkel ve ABD Başkanı Donald Trump'ın telefonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da görüş alışverişinde bulunduğu öne sürüldü.

"HARİKA BİR ADAM"
Reuters'ın haberine göre; Trump, Merkel ile yaptığı görüşmede Erdoğan için "Harika bir adam" ifadesini kullandı.

Trump'ın sözlerini bitirmesini bekleyen Merkel, daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisi ve diğer Avrupalı liderler için kullandığı 'ağır ifadeleri' ve Nazi benzetmelerini hatırlattı.

Haberde Trump'ın, Merkel'in sözleri karşısında şaşırdığı ve referandum sürecine damgasını vuran Türkiye - Avrupa hattındaki gerginlikten habersizmiş gibi göründüğü ifade edildi.

Beyaz Saray konuyla ilgili yorum yapmayı reddederken, Alman hükümeti de görüşmenin doğasının gizli olduğunu belirterek konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Öte yandan bu görüşmenin; Erdoğan ve Trump'ın görüşeceği bugün gündeme gelmesiyse ayrıca dikkat çekici bir nokta oldu.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...