CHP'ye kapatma davası açılacak mı

CHP'ye kapatma davası açılacak mı

GÜNDEM Haberleri

Gezi Parkı eylemlerinde CHP yönetiminin tutumu tartışılıyor. Peki ana muhalefet partisine kapatma davası açılacak mı...

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop, Şentop, "Eski Türkiye'nin kriterleri geçerli olsaydı CHP'ye kapatma davası açılırdı" dedi. AK Partili Şentop'a göre Gezi Parkı olaylarının arkasında 28 Şubat'ın 'sivil ayakları' bulunuyor ve "Asıl hedef Cumhurbaşkanlığı seçimlerini etkilemek." Gezi Parkı olaylarında CHP'li vekillerin ve teşkilat mensuplarının boy göstermesi iktidar partisinin gündeminde. Şentop Vatan gazetesinden Deniz Güçer'in sorularını yanıtladı. Partinizin önde gelen isimlerinin mesajları kulislerde "CHP'ye kapatma davası" olarak yorumlandı. Olabilir mi? AK Parti öncesi dönemde yaşıyor olsaydık, muhakkak böyle bir dava açılabilirdi. RP, FP niye kapatıldı? Parti adına bazı şahısların yaptığı konuşmalar nedeniyle. Bugün CHP'nin birçok milletvekilinin halkı isyana teşvik etmek gibi bir takım suçlar işlediklerini görüyoruz. Bu anayasal düzeni değiştirmeye teşebbüstür. Sokak hareketleriyle, bir anarşi ortamı doğurmakla Anayasal düzen değişikliği yapmak, hükümet faaliyetlerini engellemeye çalışmak suçtur. Eski Türkiye'ye göre bakarsak o partinin mensuplarının sözlerinden dolayı partiler kapatılmışsa, burada çok açık bir şekilde anayasal düzeni şiddetle, illegal yollarla değiştirmeye yönelik eylemler var. Bugün siyasi partilerin kapatılmasına karşı çıkanlar bile, şiddetle ilişkili, şiddeti bir yöntem olarak benimseyen veya kullanan partilerin kapatılabileceğini kabul etmektedir.
- Referandum öncesi TBMM'de kabul edilmedi ama 'parti kapatılmasın' maddesini öneren sizdiniz...
Partilerin kapatılmasına taraftar değiliz. Ancak siyasi partilerin şiddeti teşvik etmesi halinde kapatılmasını mümkün görüyoruz. Burada öyle bir durum var mıdır yok mudur bilemiyorum. Biz siyasi partilerle sandıkta mücadele etmeyi tercih ederiz.
KENDİLERİNCE UYANIKLIK YAPTILAR
- CHP'nin bu olayları organize ettiğini düşünüyor musunuz?
CHP'yi ben bu süreçte gerçek bir aktör olarak görmüyorum. Sürece sonradan dahil olup, semerelerinden yararlanmak, bir uyanıklık yapmak istemiştir. Ama samimi olanlar çekildikten, olayların kontrolü illegal, legal marjinal örgütlerin eline geçtikten sonra CHP'nin de belki bunun koordinasyonunda yer aldığını söyleyebiliriz. Bir sokak hareketine, bir siyasi partinin mal buymuş mağribi gibi saldırarak bunu lehine dönüştürecek bir takım hamleler yapmaya kalkışması, siyasi acziyettir, zavallılıktır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...