Esed rejiminden Hula'ya vakum bombalı saldırı

Düzenleyen: / Kaynak: AA
Esed rejiminden Hula'ya vakum bombalı saldırı

DÜNYA Haberleri  / AA

Suriye'nin batı kesimlerindeki Humus ilinde Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının düzenlediği vakum bombalı saldırıda 1 kadın yaşamını yitirdi.

Humus'un kuzey kırsalındaki AA muhabiri Raid El-Şimali, rejime ait savaş uçaklarının, Esed rejimi ve destekçisi terörist grupların kuşatma altında tuttuğu Hula beldesine dört saldırıda bulunduğunu bildirdi.

Uçakların her saldırıda 4'er vakum bombası kullandığını kaydeden El-Şimali, saldırıda 1 kadının hayatını kaybettiğini, aralarında çocuk ve kadınların da olduğu bazı sivillerin yaralandığını aktardı.

Yaralı sayısını henüz tespit edemediklerini belirten El-Şimali, Hula'nın hava saldırıysa eş zamanlı olarak kuşatma bölgesinin çevresindeki rejime ait kontrol noktalarından top ve roket atışıyla hedef alındığını ifade etti.

El-Şimali, "Bombardımanlar beldedeki hayatı sekteye uğrattı. Saldırı mahalline yakın yerleşim yerleri büyük hasar gördü." dedi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...