Trump, gizli bilgileri Rusya ile paylaştı

Düzenleyen:
Trump, gizli bilgileri Rusya ile paylaştı

EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ Haberleri

ABD Başkanı Donald Trump ile Washington Post arasındaki savaş sürüyor. Gazete, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile görüşen Trump’ın bazı gizli bilgileri Rusya Dışişleri Bakanına verdiğini ileri sürdü.

Haberde “uçak kabinlerinde dizüstü bilgisayar kullanma yasağı ile bağlantılı DEAŞ tehdidine yönelik detayları” aktardığı, bu esnada Trump’ın bilgilerin hangi şehirde toplandığını da dile getirdiği bildirildi. ABD’li yetkililerin gazeteden “DEAŞ tehdidinin ayrıntılarının yayımlanmamasını rica ettikleri” ifade edildi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson  ve Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H. Raymond McMaster haberleri yalanladı. Ancak Trump, “Uçuş güvenliği ve terörizme dair gerçekleri Beyaz Saray’daki açık buluşmada paylaşmak istedim. İnsani nedenler ve artı Rusya’nın DEAŞ ve terörizme karşı hava saldırılarını geliştirmesini istiyorum” yazarak iddiaları doğruladı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...