Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

'Duran adam değil çalışan adam olacağız'

- Güncelleme:
'Duran adam değil çalışan adam olacağız'

Ekonomi Haberleri

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 'Duran adam değil çalışan adam olacağız' dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Zafer Kalkınma Ajansı ve Manisa İl Özel İdaresi tarafından yaptırılan Demirci Kaymakamlığı Soğuk Hava Deposu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin son 10 yılda sadece ekonomi alanında değil sosyal, çevre alanında da demokrasi, hukuk, uluslararası alanlarda da çok mesafe aldığını ifade ederek, "Önümüzdeki süreç 2023 vizyonuyla ikinci bir sıçrama yapmamız gereken bir dönem. 10. yılda birinci sıçramamızı, nbsp;ilk hamlemizi başarıyla gerçekleştirdik. Önümüzdeki süreçte de 2. sıçramayı yapıp Allah'ın izniyle en gelişmiş ülkeler arasında olmak istiyoruz, bunun gayreti içindeyiz" şeklinde konuştu. nbsp;Bir taraftan ülkeyi büyütmeye çalışırken diğer yandan ülkeyi uluslararası alanda daha üst noktalara taşıdıklarına, bir yandan da ülke içindeki bölgesel gelişmişlik farklılıklarını azaltmaya çalıştıklarına dikkati çeken Yılmaz, bunun için çok politikalar uyguladıklarını söyledi.
Bakan Yılmaz, son dönemlerde kurulan Kalkınma Ajanslarının da bu konuda büyük önem taşıdığına işaret ederek, "Bugüne kadar 2008-2013 döneminde kalkınma ajanslarına 34 bin proje başvurusunda bulunuldu. Halkımız artık proje yapmayı öğrendi. Bütün proje hazırlayanlara teşekkür ediyorum. Bunlardan 8 bin 400 tanesine destek verdik. Kalkınma ajanslarımız kanalıyla projelere 1,6 milyar lira destek aktardık. Bunun finansman mekanizmalarını da düşündüğünüzde 3 milyar liralık bir kaynağı harekete geçirmiş olduk" ifadelerini kullandı.
Zafer Kalkınma Ajansı'nın da büyük çalışmalar yaptığına ve büyük desteklerde bulunduğuna değinen Yılmaz, 2012 yılında Manisa'da 11'i yabancı, 91'i yerli olmak üzere 102 yatırım teşvik belgesinin düzenlendiğini ve 1,5 milyar liralık teşvik belgesi alındığını kaydetti.
Duran adam değil çalışan adam olacağız
Artık valilerin, kaymakamların kalkınmacı olduğunu, bir yandan protokolle, temsille, asayişle uğraşırken bir diğer yandan da kalkınma odaklı çalıştığını vurgulayan Yılmaz, "Kaymakamlıklarımız, valiliklerimiz artık kalkınma odaklı çalışıyor. Kalkınma ajanslarıyla bunun altyapısını kurmuş durumdayız" dedi.
Yılmaz, konuşmasının ardından Demirci Kaymakamlığı bünyesinde oluşturulan proje ekibine başarı belgesi verdi. Ekipten yeni projeler isteyen Bakan Yılmaz, "Duran adam değil çalışan adam olacağız" dedi.
Bakan Yılmaz'a Demirci halısı ile çeşitli hediyeler verildi. Yılmaz ile beraberindekiler açılışını yaptıkları soğuk hava deposunu gezdikten sonra ilçe esnafını ziyaret etti.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...