Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Fatin Rüştü Zorlu'nun torunu da 'Gezi'ci çıktı

Fatin Rüştü Zorlu'nun torunu da 'Gezi'ci çıktı

GÜNDEM Haberleri

1960 darbesinin ardından Adnan Menderes ile idam edilen isimlerden biri olan Fatin Rüştü Zorlu'nun tek torunu Fatin Rüştü Yener de 'Gezi'ci çıktı.

Fatin Rüştü Yener... 60 darbesinden sonra Menderes'le idam edilen Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu'nun tek torunu. Gezi eylemlerinde ön saflarda yer alan Yener, konuştu: 'Allah memleketi korusun' dedemin son sözleriydi. Annemin bana bıraktığı en büyük miras da buydu. 1960 darbesinin ardından Adnan Menderes ve dönemin Maliye Bakanı Hasan Polatkan ile birlikte idam edilen Dışişleri Bakanı Fatin Rüştü Zorlu torunu Fatin Rüştü Yener de 'Gezi'ci çıktı... 'Bebek zirvesi'ne katılan Fatin Rüştü Yener, toplantıyla ilgili şöyle dedi: nbsp;"Biz bir taraf değiliz. Toplantıya katılanlar bir partinin ya da bir grubun içinde yer almamış insanlardı. Görüşmenin amacı da CHP'ye hizmet etmek değildi. Gençler CHP'yi dinledi. CHP de sorunları, yaşanan sıkıntıları dinledi. 15-20 kişinin yer aldığı bir toplantıydı. Biz Kemal Bey'le bir partinin üyesi olarak değil, sade bir vatandaş olarak konuştuk."
- Politikayla ilgilenmediğim için pişmanım. Ailemin canı çok yandığı için politikadan uzak durdum. Politikaya girmeyi düşünmüyorum. Bütün insanları bir araya getiren bir siyasi parti yok. Ben yalnızca insanların yaşamlarına müdahale edilmeyen, her fikre sahip insanın barındığı bir ülkede yaşamak istiyorum.
- Annem Mülkiye'de okurken, bir hocayı görevden aldıkları için eyleme katılmış. Anneannem 'Emel, ne yapıyorsun?' diye sorunca annem 'Yürüyüşe katılıyorum' diye cevaplamış. Dedem ise 'O bir bireydir, karışamam' demiş. Yani annem kendi babasına karşı yürümüş. Bu tür farklılıkların bu ülkede olması gerekiyor.
CHP Gezi gençliğiyle flörtte
Ana muhalefet Gezi Parkı 'direnişçi'leriyle flörtte... Reklamcı Eran Tapan'ın Bebek'teki ajansında 'Beyin Fırtınası Platformu'yla buluşan Kılıçdaroğlu, muhalefeti konuştu.
CHP'den Taksim'de başlayıp tüm yurda yayılan Gezi Parkı protestoları için Bebek zirvesi... CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eran Tapan'ın reklam ajansında Adnan Menderes'in torunlarının da bulunduğu grupla buluştu. Ev sahibi Eran Tapan, görüşmeyle ilgili "Muhalefetin durumunu, yanlışlarını değerlendirdik" dedi:
- İyi eğitim görmüş, yurtdışında tecrübeye sahip işadamları ve parlak beyinler olarak biz de 'Beyin Fırtınası Platformu' ismiyle toplandık. Kafası çalışan, tecrübe sahibi kişilerle kendi akil insanlarımızı oluşturduk.
Sokak çözüm değil
- Bu kesinlikle siyasal bir oluşum veya bir parti uzantısı değil. 10 gündür toplanıyoruz. Durumu derinlemesine tartışıp çözüm arıyoruz. Artık sokağa çıkıp tepki göstermenin çözüm olduğuna inanmıyoruz. Sokakta marjinal gruplara karışma riski var. Düşünsel boyutta olmak gerek. Farklılıklar bizim gücümüz. Farklılıkları, etnik kökeni, İslam'ı, laikliği kullanıp mozaiğimizi bölmek yabancı güçlerin yapacağı bir kötülük olur. Biz hiçbir partiye ait değiliz. Hem iktidarın hem de muhalefetin hatalarını tartışıyoruz.
- İslamcı, Kürt, milliyetçi hepsi aynı çatı altında olsun istiyoruz. Türkiye'nin yükselişinde birbirimizle karşı karşıya gelmeden, dayatma olmadan birlikte olmamamız gerek. Tüm partilerle görüşmeler yapıp fikirlerimizi aktarmak istiyoruz. Halkın sesinin doğru anlamak gerek. Halk değişiyor, seçmen değişiyor. Apolitikler siyasete giriyor. Beyin fırtınası yapıp derin düşünüyoruz. Herkes herkesi dinliyor. Kimsenin siyasi bir beklentisi yok. Tek yapmak istediğimiz toplumun anlatmak istediklerinin tercümesini yapmak.
'Herkesle görüşüyoruz'
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin görüşmenin altında farklı bir durum aranmaması gerektiğinin altını çizdi: "Gençler sıkıntılarını anlatmak, beyin fırtınası yapmak için görüşmek istediler. Biz de herkese ve her kesime yaptığımız gibi olumlu yanıt verdik. Onları dinledik. CHP olarak kendimizi anlattık."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...