Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Bayrampaşa'da 7 iklim 7 renk buluştu

Bayrampaşa'da 7 iklim 7 renk buluştu

GÜNDEM Haberleri

Bayrampaşa Belediyesi, bu yıl ikincisi düzenlenen kültür projesi ile Türkiye'nin 7 bölgesini İstanbul'da bir araya getirdi. Her bölgenin kendine has gelenek, görenek, yiyecek ve takılarının sergilendiği festivale yurt dışındaki Türk dernekleri de katıldı

Bayrampaşa Belediyesi, "7 İklim 7 Renk" etkinlikleri ile Türkiye'nin çeşitli illerini kültürleriyle birlikte Bayrampaşa'ya taşıdı. Bosna Hersek ve Rumeli'den derneklerin de katıldığı etkinlikte katılımcılar, kendi yörelerinin kültürünü ve geleneklerini tanıtma fırsatı buluyor. Festival için oluşturulan meydanda stantları gezen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, "7 iklim 7 renk" projesi hakkında bilgi verdi. Projeyi geçen yıl başlattıklarını ifade eden Başkan Aydıner, "Geçen sene bütün Türkiye'yi bir araya getirmiştik. Bu yıl daha kapsamlı bir şekilde Doğu ile Batıyı, Güney ile Kuzeyi, Bosna Hersek ile Laz'ı bir araya getirdik. Bununla bir mesaj verdik" dedi. 40'a yakın standın şehir parkı içerisinde yer aldığını söyleyen Aydıner, etkinlikler kapsamında, ülkemizden ve Balkanlar'dan çeşitli şehirlerin bir araya geldiğini söyledi. Aydıner, "Dostluğu, kardeşliği Bayrampaşa'dan bütün Türkiye'ye göndermek için bunu yapıyoruz. Birbirlerini tanımayan insanlar bu etkinlik kapsamında bir araya geldi ve birbirlerini dostlukları pekiştirip birbirlerinin yöresel ürünlerini tanıdı" ifadelerini kullandı. Etikliğe katılan ve yöresel yemekleri tadan Bayrampaşa Kaymakamı Hasan Gözen de, "Bayrampaşa her yöre, her bölge kıyafetini, yemeklerini sergiliyor. Bundan dolayı çok memnun oldum" diye konuştu. Şehirlerin ve ülkelerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, yöresel tatlar da kıyasıya yarıştı. Birbirinden lezzetli ürünlerin ve tatların sergilendiği stantlarda görevliler, şehirlerinin ve ülkelerinin lezzetlerini tanıtmak için yiyecek ve içeceklerini vatandaşlara ücretsiz ikram etti. İstanbul'da Isparta'nın yöresel ürünlerini tanıtmak için stant açtığını dile getiren Davut Kılıç, "Kolanın hayatımıza gelmesiyle unutulmaya yüz tutmuş bir içeceğimiz olan gül şerbetini tanıtmak istedik. Aynı zamanda stantta kozalak sepetleri, gül reçeli, el dokuma halıları, kekik çayı gibi ürünleri de tanıtıyoruz" diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...