Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Türkiye'nin en kapsamlı gençlik araştırma raporu açıklandı

Düzenleyen:
Türkiye'nin en kapsamlı gençlik araştırma raporu açıklandı

GÜNDEM Haberleri

Türkiye’de bugüne kadar gerçekleştirilmiş en kapsamlı bir araştırma olduğu belirtilen Türkiye’deki Gençlerin İyi Olma Hali Raporu’nun sonuçları 81 ilden gelen yüzlerce gençlik temsilcisinin katıldığı toplantıda açıklandı. Türkiye'deki gençler mevcut durumu nasıl değerlendiriyor? Geleceklerini nasıl görüyorlar? Maddi durumlarından ve eğitimlerinden ne kadar memnunlar? Sivil ve siyasi yaşama katılımları nasıl? Oy kullanıyorlar mı? Kentlerinde kendilerini güvende hissediyorlar mı? Gençler girişimciliğe nasıl bakıyor? Bunun dışında, işsizlik oranları, ev gençlerinin sayısı ve daha birçok bilgi konuşuldu.

Cüneyt Bitikçioğlu-İSTANBUL

Araştırma,  Habitat Derneği tarafından yürütüldü. Gençlerin iyi olma halinden yola çıkan raporda, iş hayatından sağlığa, yaşanılan şehirden güvenliğe kadar 62 başlıkta veriler toplandı. 

Gençler Geleceğe Umutla Bakıyor    

Türkiye’deki gençlerin iyi olma halini mercek altına alan araştırma hakkında bilgiler veren Habitat Derneği Başkanı Sezai Hazır; “20 yıldır Türkiye’deki gençlerle dünyanın farklı ülkelerindeki gençler arasında iletişim kurmayı esas alan Habitat Derneği, bugün gelinen noktada gençlerin kapasitelerini geliştirme hedefinde birçok proje yürütmektedir. Hayata geçirilen çalışmaların yapmış  olduğu etkiyi ölçmek ve geleceğe ışık tutmak için yapılan Habitat Gençlik Araştırması: Türkiye’de Gençlerin İyi Olma Hali Raporu ile gençlerin siyasi yaşam ve gönüllü çalışmalara katılımı konusunda istenilen seviyede olmadığı, bu konuda yapılması gereken birçok düzenleme ve faaliyete ihtiyaç duyulduğunu ortaya çıkardı.

Türkiye'nin en kapsamlı gençlik araştırma raporu açıklandı

Gençlerin Gelirleri 600 Liradan Az
Araştırma sonuçlarında gençlerin %30’unun aylık gelirlerinin 600 TL’den az olduğu ortaya çıktı.

Genç Kadınlar Daha Mutlu
Tüm bunlara rağmen gençler  geleceğe umutla bakıyorlar. Genç erkeklerin %69’u yaşamlarından memnunken genç kadınların memnuniyet oranı %72 ve gelecekten umutlu olduğunu belirten genç kadınların oranı %68 iken genç erkeklerin oranı %65 olduğu görüldü.

Raporun Tamamı İçin;
http://habitatdernegi.org/turkiyede-genclerin-iyi-olma-hali/  sitesini  ziyaret edebilirsiniz.

 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...