Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Mandela'yı taşıyan ambulans yolda kaldı

Mandela'yı taşıyan ambulans yolda kaldı

DÜNYA Haberleri

İki hafta önce hastaneye kaldırılan eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'yı taşıyan ambulansın bozularak yolda kaldığı açıklandı.

İki hafta önce hastaneye kaldırılan eski Güney Afrika Cumhurbaşkanı Nelson Mandela'yı taşıyan ambulansın bozularak yolda kaldığı açıklandı. Güney Afrika Cumhurbaşkanlığı sözcüsü, ambulansta bir motor arızası meydana geldiğini doğruladı ve Mandela'nın dondurucu soğuk havada bir başka ambulansa nakledilmek zorunda kaldığını söyledi. Sözcü, meydana gelen arıza nedeniyle Nelson Mandela'nın yaşamının tehlikeye atılmadığını, tüm süre boyunca yoğun bakım hemşirelerinin ve sağlık ekibinin Mandela'nın yanında olduğunu belirtti. Amerikan yayın kuruluşu CBS, kendi kaynaklarına dayanarak, eski Cumhurbaşkanı Mandela'nın 40 dakika yeni ambulansın gelmesini beklediğini duyurdu. 94 yaşındaki Nelson Mandela, 8 Haziran sabahı, akciğer enfeksiyonu tanısıyla, kritik durumda Pretoria'da hastaneye kaldırılmıştı.
Durumu hâlâ ciddi
Güney Afrika Cumhurbaşkanı Jacob Zuma, Mandela'nın sağlığında iyileşme belirtileri görüldüğünü ancak durumunun hâlâ ciddi olduğunu söyledi.
Bu sene içinde üçüncü kez hastaneye kaldırılan Mandela'nın, ilk günden bu yana yoğun bakım ünitesinde tutulduğu bildirildi.
Güney Afrika'da beyaz azınlığın ırk ayrımcılığına dayanan rejimine karşı mücadelenin lideri olan Mandela 'ulusun babası' olarak görülüyor.
20 yılı aşkın süre hapiste tutulan Mandela 1980'lerde Robben Adası'nda tutulduğu hapishanede vereme yakalanmıştı.
Nelson Mandela 1994-1999 yılları arasında Güney Afrika'nın ilk siyah cumhurbaşkanı olarak görev yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...