FETÖ’den 5 bin kriptolu e-posta, 1,2 milyon çağrı

Düzenleyen:
FETÖ’den 5 bin kriptolu e-posta, 1,2 milyon çağrı

GÜNDEM Haberleri

MİT tarafından FETÖ’nün kripto haberleşme programına yönelik hazırlanan teknik raporda, ByLock’un veri tabanını nasıl kurulduğu deşifre edildi.

Ebru Karatosun ANKARA - ByLock’un toplam veri tabanının 109 GB olduğu belirtilen raporda, ByLock’taki ‘Action tablosu’nun örgüt elemanlarının programı indirirken kullandığı ilk aşama olduğu kaydedildi.. Kayıt olma, uygulamaya giriş yapma, çağrı ve e-posta iletişimi gerçekleştirme gibi işlemlerin bu aşamada yapıldığı ifade edildi. Her işlemin ‘log kaydında’ tek tek kayıt edildiği anlatılan raporda, ByLock’u kullanan FETÖ’cülerin e-posta iletişimi sırasında yazdıkları metine ilave olarak dosya veya resim gibi içeriklerinin saklandığı tablo olan ‘attachment’ tablosunda, toplamda 4 bin 675 e-posta ekine ait isim bilgisinin kriptolu olarak saklandığı belirlendi. Bütün çağrı hareketlerine ilişkin kayıtların gerçekleştirildiği yer olan ‘Call history’ tablosunda ise toplamda 1 milyon 218 bin 784 çağrı kaydı bulunduğu ifade edildi. 

Düzenleyen:  - GÜNDEM
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...