Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Seda Sayan soluğu mahkemede aldı

Seda Sayan soluğu mahkemede aldı

MAGAZİN Haberleri

Yaklaşık 5 yıl önce bir piliç şirketinin reklamlarını seslendirmek için anlaşma yapan Seda Sayan, şirketin resimlerini reklam panolarına asmasıyla soluğu mahkemede aldı.

Yaklaşık 5 yıl önce bir piliç şirketinin reklamlarını seslendirmek için anlaşma yapan Seda Sayan, şirketin resimlerini reklam panolarına asmasıyla soluğu mahkemede aldı. Piliç üreticisi Sayan'ın resimlerinin yanına domates, biber koyarak ürünlerini tanıtınca 50 bin lira tazminat ödemek zorunda kaldı. Şarkıcı Seda Sayan, 5 yıl önce bir piliç firmasının reklamında seslendirme yaptı. Piliç şirketi, seslendirmenin dışında sanatçının izni olmadan domates, biber, salatalık gibi değişik sebzelerle oluşturulan animasyon görüntüsünü, metro ve tramvay duraklarında kullandı. Sayan da sözleşmeye aykırı davranan şirkete 250 bin liralık dava açtı. Sanatçıyı haklı bulan mahkeme, piliç şirketinin 50 bin lira tazminat ödemesine karar verdi. Yargıtay da kararı onadı. Piliç şirketi, Yargıtay ilamının ardından sanatçıya 50 bin lira tazminat ödeyecek.

15 BİN DOLAR ALDI

Seda Sayan, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne 5 yıl önce sebzeli animasyon görüntüsünü sözleşmeye aykırı olarak izinsiz kullanan piliç şirketi aleyhine 250 bin liralık dava açtı. Avukatı Şeyda Yıldırım'ın açtığı dava dilekçesine göre müvekkili Seda Sayan'la davalı CP Standart Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ. arasında 21 Mart 2008 tarihinde bir sözleşme imzalandı. Buna göre sanatçı, televizyon ve radyo kanallarında 1 Nisan -30 Haziran 2008 tarihleri arasında yayınlanan piliç reklamında seslendirme yaptı. Seda Sayan, seslendirme karşılığı 15 bin dolar aldı.

İZİNSİZ KULLANILDI

Sözleşmeye göre sanatçının sesi dışında başka hiçbir görüntüsü kullanılmayacaktı. Ancak bir süre sonra sanatçının sesiyle birlikte animasyon yüz görüntüsü reklam filminde, İstanbul'daki tramvay ve metro duraklarında kullanıldı. Reklam afişlerinde sözleşmeye aykırı bir şekilde sanatçının domates, biber, salatalık, karnabahar gibi değişik sebzelerle makarnadan oluşan sitilize yüz görünümü izni olmadan kullanıldı. Hürriyet'in haberine göre, Seda Sayan da izinsiz animasyon görüntüsünü kullanan piliç şirketine 250 bin liralık tazminat davası açtı. Sanatçının avukatı, sözleşmede müvekkilinin kişilik haklarına aykırı, onur kırıcı hiçbir görüntü ve sesin yayınlanması yazdığı halde davalı şirketin sözleşmeye aykırı davrandığını belirtti. Seda Sayan'ın avukatı, yargılama safhasında müvekkiliyle ilgili reklam panolarında yayınlanan fotoğrafları ve reklam filmini de delil olarak sundu.

Sayan'ın bilgisi vardı

Davalı CP Standart Gıda şirketi de sanatçının reklam filminin dublaj çalışmalarında reklam filminin mevcut ve son halini gördüğünü, en son şekliyle yayınlanacağını sanatçının bildiğini ve hiçbir çekince ileri sürmeksizin kendisiyle ilgili bölümü kabul ettiğini iddia ederek davanın reddini istedi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...