Suriye'de çözüm için her iki taraf da taviz vermeli

/ Kaynak: CHA
Suriye'de çözüm için her iki taraf da taviz vermeli

DÜNYA Haberleri  / CHA

John Kerry, Suriye'nin geleceğini bir kişi yada bir grubun belirlemeyeceğini ifade ederek, 'Çözüm için her iki taraf taviz vermeli' dedi.

Katar'ın başkenti Doha'da gerçekleştirilen Suriye'nin Dostları toplantısına katılan ABD Dışişleri Bakan John Kerry'den ilginç bir açıklama geldi. Kerry, Suriye'de çözüm için iki tarafın da taviz vermesi gerektiğini söyledi. Toplantıya; Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Mısır, Suudi Arabistan, Katar'ın da aralarında olduğu 11 ülkenin dışişleri bakanları katıldı.
ABD Dışişleri Bakanı Kerry toplantıda yaptığı konuşmada, Suriye'nin geleceğini bir kişi yada bir grubun belirlemeyeceğini ifade ederek, "Çözüm için her iki taraf (Esed ve muhalifler) taviz vermeli" dedi.
Kerry, Suriye yönetiminin İran ve Hizbullah'ın desteğiyle krizi tırmandırdığını söyledi. John Kerry, tüm tarafların şiddetin sonlandırılması ve Cenevre 2 toplantısı çevresinde görüşmelerin yapılması konusunda fikir birliği içinde olduğunu belirtti.
Katar Dışişleri Bakanı Hamad Bin Casim Bin Cabir ise, Suriye'nin Dostları'ndan muhaliflerin silahlandırılmasını istedi. Katar Dışişleri Bakanı, Cenevre 2 Toplantısı' na olumlu baktıklarını belirterek, "Esed'in olmadığı Cenevre 2 toplantısını destekliyoruz" dedi.
Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague, daha önce yaptığı açıklamada muhaliflere silah desteği sağlama konusunda ülkesinin henüz bir karar almadığını dile getirmişti.
ABD Başkanı Barack Obama, Esed rejiminin kimyasal silah kullandığını ifade ederek Suriyeli muhaliflere silah yardımında bulanabileceklerini açıklamıştı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Obama'nın bu kararı eleştirmiş, silah yardımının radikal terörist gruplarının eline geçebileceğini iddia etmişti. Putin Suriye'nin kaderini yabancıların değil Suriye halkının belirlemesi gerektiğini belirtmişti.

DÜNYA
Kaynak: CHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...