Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

AP, AB'nin Suriye krizinin çözümünde daha aktif rol almasını istedi

Düzenleyen: / Kaynak: AA
AP, AB'nin Suriye krizinin çözümünde daha aktif rol almasını istedi

DÜNYA Haberleri  / AA

Avrupa Parlamentosu (AP), Avrupa Birliğinin (AB) Suriye krizinin çözümünde daha aktif rol almasını talep etti.

AP'nin Strazburg'daki oturumunda kabul edilen kararda, Suriye'deki savaşı ancak Birleşmiş Milletler tarafından desteklenen farklı Suriyeli grupların yer aldığı siyasi sürecin sona erdirebileceği belirtildi.

AB'nin süreçte daha aktif bir rol alması istenen kararda, Birliğin Suriye stratejisi desteklenerek, çözümün sadece birleşik ve bağımsız Suriye temelinde olması gerektiği vurgulandı.

Kararda, Suriye'de 400 bin insanın hayatına mal olan ve 13,5 milyon insanın gıda, su ve barınmadan yoksun kalmasına yol açan savaşın yeni bir anayasa temeline dayalı serbest ve adil seçimlerle bitirilebileceği ifade edildi. Suriye'nin tümünde insani yardımın engellenmemesi gibi bazı güven artırıcı önlemlerin de alınması gerektiği belirtildi.

Özellikle Rusya ve İran tarafından desteklenen Esed rejimi güçleri olmak üzere tarafların ülkedeki katliamları, insan hakları ve uluslararası hukuk ihlallerinin kınandığı kararda, Suriye savaş suçları mahkemesi kurulması talep edildi.

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...