MIT öğrencisinden CIA'ye dava

Düzenleyen: / Kaynak: AA
MIT öğrencisinden CIA'ye dava

DÜNYA Haberleri  / AA

ABD'nin önde gelen üniversitelerinden Massachusetts Teknoloji Enstitüsünden (MIT) bir doktora öğrencisi, sosyal medya kullanımına ilişkin talep ettiği kamuya açık belgelere yanıt vermemesi nedeniyle ABD Merkezi Haberalma Teşkilatına (CIA) dava açtı.

MIT öğrencisi Amy Johnson, federal mahkemeye yaptığı başvurusunda, CIA’den 2015 yılında, enformasyon özgürlüğü kanunu uyarınca, araştırma amaçlı olarak bilgi talep ettiğini ve kurumun kendisine hiçbir zaman dönüş yapmadığını ifade etti.

CIA, 2014'te Twitter'a katıldığında, "Bunun ilk mesajımız olduğunu ne inkar ne de teyit edebiliriz" şeklinde mizahi bir mesaj paylaşmıştı. Doktora çalışmasında kurumların sosyal medya kullanımını inceleyen Johnson, CIA gibi önemli görevleri olan federal bir kuruluşun kamuyla iletişiminde mizah kullanmasının sık rastlanan bir durum olmadığını, bunu çalışılması gereken önemli bir konu olarak gördüğünü kaydetti. 

Düzenleyen:  - DÜNYA
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...