Mağdurun hakkını korumak görevim

/ Kaynak: AA
Mağdurun hakkını korumak görevim

GÜNDEM Haberleri  / AA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Bingöl'deki cinsel istismar iddiasına ilişkin "Çocuğumuzu koruma altına aldık. Ailesiyle sürekli istişare halindeyiz" diye konuştu.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Şahin, Bingöl'deki cinsel istismar iddiasına ilişkin "Çocuğumuzu koruma altına aldık. Ailesiyle sürekli istişare halindeyiz" diye konuştu. nbsp;Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gaziantep Ticaret Odası (GTO) ziyaretinin ardından gazetecilerin sorusu üzerine Bingöl'deki cinsel istismar iddialarını takip ettiklerini belirterek. mahkeme sürecine müdahil olduklarını söyledi. nbsp;Şahin, "Tutuksuz yargılamanın kaldırılmasıyla ilgili talepte bulunduk. Valimiz, Başsavcımız çok titiz bir şekilde çalışmayı takip ediyor. Biz oraya hem hukuk müşavirlerimizi hem çocuk psikiyatrlarımızı ve psikososyal destek verecek uzman arkadaşlarımızı gönderdik. Çocuğumuzu koruma altına aldık. Ailesiyle, annesiyle, babasıyla sürekli istişare halindeyiz.Tahminimiz, şuan yeni raporlar bekleniyor. O raporlar da bugün yarın tamamlanmak üzere. Pazartesi, salı günü yeni kararın çıkmasını bekliyoruz. Bakanlık olarak bu konuda 125 davaya müdahil olduk. 6'sına da en üstten ceza almayı başardık. Diğerlerinde de birebir sonuçlanmadığı için şuan takip ediyoruz. Ama mağdurun yanındayız, çocuğun yanındayız. Karşıdaki kim olursa olsun, mağdurun hakkını korumak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı olarak, bir kadın ve anne olarak benim görevim" dedi. nbsp;Bakan Şahin, CHP Milletvekili Aylin Nazlıaka'nın, "dindar koca" pankartıyla ilgili soru önergesi verdiğinin hatırlatılması üzerine, "Şimdi biz orada da çocuk hakları konusunda hiçbir şekilde ticari olarak, siyasi olarak çocukların kullanılmaması gerektiğini çok net bir şekilde söylüyoruz. Kimden gelirse gelsin, hangi fikirden gelirse gelsin, eğer çocuğun yüksek menfaati zarar görüyorsa biz onun da karşısındayız. Orada duruşumuz da nettir" diye konuştu.


Tekirdağ'da cilt hastası 2 çocuğun tedavi edilmesiyle ilgili soru üzerine Şahin, şöyle devam etti:


"Doğan her çocuğumuz zaten sigortalı doğuyor. Annenin, babanın mali durumu olmasa bile 18 yaşına kadar bütün sağlık imkanlarından bedava istifade ediyor. Orada belki aile bilgiye ulaşamadı. Ne yapılması gerekiyorsa il müdürüme talimat verdim, aileyle görüşecek. Bazen çözümsüz hastalıklar oluyor, çaresiz dertler oluyor. Ondan kaynaklanıyordur, bir inceleyelim, Bize düşen kısım ne ise biz bu konuda çok güçlü bir bakanlığız. 16 kat mali olarak gücümüzü artırmış bir bakanlığız. Bir çocuğun geleceği söz konusuysa, burada mali hesap yapılmaz."
GÜNDEM
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...