Yorgunluk akciğer tansiyonu belirtisi

Düzenleyen:
Yorgunluk  akciğer  tansiyonu  belirtisi

SAĞLIK Haberleri

Çabuk tıkanma, giderek artan yorulma, karında şişme ile belirti veren, kişinin gündelik işlerini yapamayacak hâle geldiği durumun akciğerin hipertansiyonu olduğunu söyleyen İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Cihangir Kaymaz “Az bilinen bu hastalık, kişinin hayatını kısıtlayan ve yavaş yavaş yatağa bağımlı hâle getiren bir hastalıktır” dedi.

Çabuk tıkanma, giderek artan yorulma, karında şişme ile belirti veren, kişinin gündelik işlerini yapamayacak hâle geldiği durumun akciğerin hipertansiyonu olduğunu söyleyen İstanbul Anadolu Güney Kamu Hastaneleri Birliği, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kartal Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği Eğitim Görevlisi Prof. Dr. Cihangir Kaymaz “Az bilinen bu hastalık, kişinin hayatını kısıtlayan ve yavaş yavaş yatağa bağımlı hâle getiren bir hastalıktır” dedi. Pulmoner Arteriyel Hipertansiyon (PAH) olarak adlandırılan hastalıkta akciğerin korunması için erken dönemde teşhis  ve tedavi  yapılması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Kaymaz “Siz de son zamanlarda merdiven çıkarken nefes nefese kalıyorsanız ve yorgunluktan bitap düşüyorsanız bedeninizden gelen sinyallere kulak verip doktorunuza mutlaka danışın” dedi.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...