Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Egemen Bağış, Faslın açılmasını önemsiyoruz

/ Kaynak: AA
Egemen Bağış, Faslın açılmasını önemsiyoruz

Politika Haberleri  / AA

AB Bakanı Bağış, 'Bölgesel Politikalar faslı açılmasını çözüm sürecinin desteklenmesi adına çok önemsiyoruz' dedi.

AB Bakanı Bağış, "Bölgesel Politikalar faslı açılmasını çözüm sürecinin desteklenmesi adına çok önemsiyoruz" dedi. nbsp;Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, "Bölgesel Politikalar" faslının amacının, kurulan kalkınma ajansları aracılığıyla Türkiye'nin farklı bölgeleri arasında gelir dağılımdaki makasın kapanması ve bu farklılıkların giderilmesiyle ilgili çalışmaların yapılmasıyla alakalı olduğunu belirterek, "O yüzden bu faslın açılmasını çözüm sürecinin desteklenmesi adına da çok önemsiyoruz" dedi. nbsp;Bağış, Genç Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Faruk Akbal ve beraberindeki heyeti, bakanlığın Ortaköy Ofisi'nde kabul etti.Basına kapalı gerçekleştirilen kabulün ardından gazetecilere açıklama yapan Bağış, açılacak yeni fasılın teknik bir fasıl olduğunu belirterek, "Bugüne kadar açılmamasının sebebi, Sarkozy döneminde Fransa'nın veto ettiği fasıllardan biri olmasıdır. Sarkozy sonrası Fransa, bu faslın önündeki engeli kaldırdığını ilan etmiştir" diye konuştu.
Bağış, faslın, çözüm süreciyle ilgili doğrudan bir bağlantısının olduğuna işaret ederek, "Çünkü bu faslın amacı, kurulan kalkınma ajansları aracılığıyla Türkiye'nin farklı bölgeleri arasında gelir dağılımdaki makasın kapanması ve bu farklılıkların giderilmesiyle ilgili çalışmaların yapılmasıyla alakalıdır. O yüzden bu faslın açılmasını çözüm sürecinin desteklenmesi adına da çok önemsiyoruz" ifadelerini kullandı. nbsp;
Faslın açılmasının engellenmesinin, çözüm sürecine fayda değil, zararı olacağını vurgulayan Bağış, sürece herkesin bu bilinçle yaklaşmasında yarar olduğunu söyledi.


nbsp;
Politika
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...