Zülfü Livaneli'yi tekme tokat dövdüler

Zülfü Livaneli'yi tekme tokat dövdüler

GÜNDEM Haberleri

Güneş Festivali'nde sahneye çıkan Zülfü Livaneli, soyunma odası yüzünden tartıştığı belediye görevlileri ve İspanyol dansçıların saldırısına uğradı. Tekme-tokat dövülen sanatçı, "CHP'li belediye bana saldırıyor, düşünebiliyor musunuz" diye sordu.

Güneş Festivali'nde sahneye çıkan Zülfü Livaneli, soyunma odası yüzünden tartıştığı belediye görevlileri ve İspanyol dansçıların saldırısına uğradı. Tekme-tokat dövülen sanatçı, "CHP'li belediye bana saldırıyor, düşünebiliyor musunuz" diye sordu. nbsp;Mersin'in Mezitli İlçesi'nde belediye tarafından düzenlenen Güneş Festivali'ndekonser vermek için nbsp;
Pompeipolis Antik Kenti'ne gelen Zülfü Livaneli, sahne öncesi soyunma odasına gitti. Ancak iddiaya göre belediye görevlilerince odaya alınmadı. Buna gerekçe olarak da içeride İspanya'dan gelen Flemenko Dans Grubu'nun giysileri olduğu gösterildi. Livaneli buna tepki gösterince belediye görevlileri ve dans grubu üyelerinin saldırısına uğradı. Tekme ve yumruk darbesi alan Zülfü Livaneli, buna rağmen konsere çıktı.
Konserden sonra da saldırdılar
Mezitli Belediye Başkanı CHP'li Uğur Yıldırım'a sahnede başından geçenleri anlatan Livaneli, "Az daha kalp krizinden ölüyordum" dedi. Kostum değişikliği için odasına sokulmadığını belirten Livaneli, "İçeri girdim ve İspanyol dansçılar üstüme saldırdı. Protesto ediyorum" diye konuştu. Konuşmasının ardından yaklaşık 2 saat sahnede kalan Zülfü Livaneli, konserden sonra da dayak yedi. Yine iddialara göre sanatçı, Belediye Başkanı Uğur Yıldırım'ın makam şoförünün de aralarında olduğu bir grubun tekme ve yumruklu saldırısına uğradı. Özel güvenlik görevlilerinin kurtardığı Livaneli, güçlükle bindirildiği bir araçla konser alanından uzaklaştırıldı. Dayak olayının ardından Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, idari soruşturma başlattığını ve gerekinin yapılacağını açıkladı. Livaneli de konserde kendisine gösterilen tepkiye bir anlam veremedğini söyledi.
Kılıçdaroğlu'ndan yardım istedi
Mersin Mezitli'deki konserde saldırıya uğrayan Zülfü Livaneli başından geçenleri anlattı. THY'ye ait bir uçakla Adana'dan İstanbul'a gelen Livaneli VİP salonunda gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtladı.
Livaneli "Ben bu olayın bu kadar büyüyeceğini bilmiyordum. Bu kadar büyük bir olayda yok aslında. Mersin Mezitli Belediyesi'nde bir konserimiz vardı. 50 bin kişilik çokta görkemli bir seyirciyle müthiş bir konserimiz oldu. Belediye de çalışanlar bir takım şeyler yaptılar. Kuliste şurda burda bir takım aşırılıklarda tatsızlıklarda bulundular. Ondan sonra bende bunu protesto ettiğim için 50 bin kişi de bu belediyeyi yuhaladı. Bu yuhalama üstüne de belediye başkanlığı şoförü Özgür adlı kişi ve diğerleri bana saldırıda bulunmak istemişler. Ben de fark etmedim. Emniyet müdürü, onlar üstüne atlamışlar mani olmuşlar. CHP'li belediye bana saldırıyor, düşünebiliyor musunuz? Aslında orada ki 50 bin kişi halk onları boğardı. Ama neyse ben yatıştırdım olayları" diye konuştu.
Livaneli, "İspanyol dansçılar kavgaya karıştı mı?" sorusuna havalimanında yaptığı açıklamasında ise "Hayır, onlar da şaşırdı. Böyle tatsız tutsuz bir şey oldu ama sonunda konserimiz çok güzel oldu halk sayesinde" cevabını verdi. Livaneli dava açıp açmayacağıyla ilgili bir soruya da şu karşılığı verdi:
"Bilmiyorum. CHP'li bir belediye. Ne kadar ayıp. Türkiye'nin böyle bir durumunda ordaki durum 50 bin kişiye de saygısızlık. Oradaki 50 bin kişinin yuhalamıs onların çok şeyine gitti ama bence çok hakkettiler. Daha da ağırını hakettiler. Ama bana kalırsa Kemal Kılıçdaroğlu dostumun ve CHP MYK'sının bu olaya el koyması lazım. Ben CHP'nin eski milletvekiliyim ve buna bir parti soruşturması açmaları lazım belediye başkanı. Hatta bir tanesi silah çekti diyor bilmiyorum ama şoförü Özgür Çetin ile orada ki saldırganlar hakkında bir şey açmaları lazım. Ben artık fazla ilgilenmem ama olay bu kadar."
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...