Libya'da hava üssünde büyük çatışma: 141 ölü

Düzenleyen:
Libya'da hava üssünde büyük çatışma: 141 ölü

DÜNYA Haberleri

Libya'da Birleşmiş Milletler tarafından tanınan Ulusal Antlaşma Hükümeti'ne bağlı Üçüncü Kuvvet milislerinin, Mısır ve Rusya destekli darbeci Halife Hafter'e bağlı güçlerin hava üssüne saldırması sonucu 141 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Libya'da Ulusal Antlaşma Hükümetine bağlı Üçüncü Kuvvet milisleri ile Mısır ve Rusya tarafından desteklenen, darbeci Halife Hafter milisleri arasında şiddetli çatışma çıktı.

Üçüncü Hava Kuvvet milisleri ile Halife Hafter'e bağlı güçler arasında Brak el-Şati üssünde çıkan çatışma sonucu 141 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Hafter güçleri ölenler arasında sivillerin de bulunduğunu iddia etti.

Darbeci Halife Hafter'in Sözcüsü Ahmed el-Mesmari, çatışmanın askeri geçitten dönüldüğü sırada çıktığını belirtti. Ayrıca Mesmari açıklamasında, hayatını kaybeden askerlerin silahsız olduğunu ve birçoğunun infaz edildiğini öne sürdü.

Düzenleyen:  - DÜNYA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...