BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Altın günleri kilo aldırıyor

Altın günleri kilo aldırıyor

Düzensiz ve yanlış beslenmenin birçok hastalığa davetiye çıkardığını belirten uzmanlar, özel günlerde yapılan hamur işi ikramlara dikkat edilmesini istedi.



Beslenme ve Diyet Uzmanı Büşra Dülgerler, ev hanımlarının altın günlerinde yapılan kek, börek ve poğaçalardan diyetlerine uymayan ölçüde yiyerek kilo aldıklarını belirtti. Dülgerler, düzensiz ve yanlış beslenmenin birçok hastalığa yol açtığını ifade ederek “Özellikle Anadolu’da ev hanımları düzenli beslenmenin önemini yeni yeni kavramaya başladı. Günde 3 ana öğün, 3 ara öğün yapılabilir. 5 porsiyon sebze ve meyve tüketilmelidir. Bunların yanında su içmek de yağların yakımı için vazgeçilmezdir. Bunun için günde en az 2 litre su tüketilmelidir” diye konuştu. Diyet yapanların sabırlı olması gerektiğini ifade eden Dülgerler, diyete pazartesi günü başlayanların salı günü sıkılıp diyeti bırakmamaları gerektiğini vurguladı. Dülgerler, şunları kaydetti: “Özellikle ev hanımlarını altın günlerinde yapılan yemekler konusunda uyarmak istiyorum. Buralarda yapılan kekleri, börekleri, poğaçaları yerken çok dikkat etmeliler. Ne kadar yediklerine özen göstermeliler. Eğer yemek zorunda kalıyorlarsa, akşam yemeğini hafif şeylerle geçirmelerini öneriyorum.” Egzersiz yapmanın da sağlık açısından vazgeçilmez olduğunu dile getiren Beslenme ve Diyet Uzmanı Dülgerler, bir kişinin günde en az 10 bin adım atması gerektiğini söyledi. Türkiye’de erkeklerin yarısı, kadınların da 3’te 2’si şişman çıktı! Son yıllarda diyabet ve kalp hastalıklarına yol açması sebebiyle hiç gündemden düşmeyen şişmanlık sorunu ilginç bir gerçeği ortaya çıkardı. Türkiye’de erkeklerde 94, kadınlarda 80 santimetrelik bel çevresi dikkate alındığında her 2 erkekten biri, her 3 kadından da ikisinin şişman olduğu ortaya çıkıyor. Bu ölçüme göre erkeklerde şişmanlık oranı yüzde 45, kadınlarda ise yüzde 73.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT