BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > Harranlı öğrenciler narlı lokum üretti

Harranlı öğrenciler narlı lokum üretti

Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan narın lokumu da yapıldı. Nar ekşisi ve nar pekmezinin ardından yapılan narlı lokum, görünüş, renk ve tat bakımından tüketicilerin beğenisini kazandı.



ŞANLIURFA CİHAN Kış aylarının vazgeçilmez meyvelerinden olan narın lokumu da yapıldı. Nar ekşisi ve nar pekmezinin ardından yapılan narlı lokum, görünüş, renk ve tat bakımından tüketicilerin beğenisini kazandı. Grip başta olmak üzere kolesterol, tansiyon, ishal gibi birçok hastalığa yakalanma riskini düşüren narı, Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü öğrencileri lokuma dönüştürdü. Narlı lokumu, normal saray lokumu yapım yöntemleri uygulayan öğrenciler son aşamada içerisine nar taneleri ilave edilerek şekillendirdi.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT