Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ferguson'un ilk takım listesi 19 bin Sterline satıldı

Ferguson'un ilk takım listesi 19 bin Sterline satıldı

SPOR Haberleri

Manchester United'ın efsanevi menajeri Sir Alex Ferguson'un, ilk takım listesi 19 bin Sterline (yaklaşık 57 bin TL) satıldı.

Manchester United'ın efsanevi menajeri Sir Alex Ferguson'un, ilk takım listesi 19,000 Sterline (yaklaşık 57,000TL) satıldı. Ferguson'un 1986 yılında Manchester United'da göreve başlaması ardından çıktığı ilk maçın resmî takım listesinde o dönemin yıldız futbolcuları Paul McGrath, Kevin Moran ve Frank Stapleton da bulunuyor. Manchester United, Oxford United'la oynadıkları bu maçtan 2-0 mağlup ayrılmıştı. Elle yazılmış olan ve Sir Alex Ferguson tarafından imzalanan takım listesi, Oxford United'ın eski oyuncusu Peter Rhoades-Brown tarafından bir taraftara hediye olarak verilmişti. Müzayede yetkililer satışa çıkarılan liste için 3,000 Sterlin tahminî bedel biçmişlerdi. Karşılaşma öncesinde hazırlanan liste, federasyon yetkililerine teslim edilmiş ardından da Oxford United'ın Manor Ground Stadyumu'nda bir soyunma odasının duvarına asılmıştı. Eski bir futbolcu olan Sir Alex Ferguson 6 Kasım 1986'dan bu sezon sonuna kadar Premier Lig ekibi Manchester United'ın menajerliğini yaptı.
Bu süre boyunca 1498 maçta menajerliğini yaptığı Manchester United'la 894 maç kazandı, 337 maçta berbere kaldı, 267 maç kaybetti.
Manchester United'ın başında 13 kez Premier Lig ve iki kez Şampiyonlar Ligi kupalarını kazandı.
Buna ek olarak 5 Federasyon Kupası ve sayısız diğer kupa zaferine de imza attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...