Katarlı çift çölde susuzluktan öldü

Katarlı çift çölde susuzluktan öldü

DÜNYA Haberleri

Suudi Arabistan'ın uçsuz bucaksız Rubülhali Çölü'nde yollarını kaybeden bir çift susuzluktan yaşamını yitirdi.

Suudi Arabistan'ın uçsuz bucaksız Rubülhali Çölü'nde yollarını kaybeden bir çift susuzluktan yaşamını yitirdi. Suudi güvenlik güçleri, bir akrabalarının haber vermesi üzerine Katarlı çifti bulmak için büyük bir operasyon başlattı. Aramalar sonucunda, Katarlı kadın, ters dönmüş otomobillerinin yakınında kocası ise yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta bulundu. Bölgede hava sıcaklığının 50°C üzerinde olduğu belirtildi. Yetkililer, Katarlı adamın, dünyanın en kurak bölgelerinden birisi olarak bilinen Rubülhali Çölü'nde, yardım aramak ya da su bulabilmek için çaba gösterdiğini tahmin ediyorlar. 'Issız Bölge' olarak da bilinen Rubülhali Çölü'nde serin mevsimlerde çok kısa dönemli olarak yerleşen bazı göçebe topluluklar dışında yaşayan bulunmuyor. Arap Yarımadası'nın güneyinde bulunan çölün genişliği 1000 kilometreye kadar ulaşıyor. Rubülhali Çölü'nün kumulları, çok katlı binalar kadar yükselebiliyor. Yıl içinde sadece birkaç santimetre yağış alan çölün kızgın kumları altında kaybolmuş vahalar olduğu düşünülüyor.
Dünyanın en zengin petrol yataklarının da Rubülhali Çölü'nün altında olduğu biliniyor.
Dış çeperinde otomobiller için yollar bulunsa da, Rubülhali Çölü'nün iç kesimlerine girmek için özel izin almak gerekiyor.
Rubülhali Çölü'nde yaşamını yitiren Katarlı çiftin, çölde sahibi oldukları bir evden yola çıktıkları ve herhangi bir sorun yaşarlarsa yardım bulmanın çok güç olacağını biliyor olmaları gerektiği ifade edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...