BAŞA DÖN

Türkiye Gazetesi

Anasayfa > Haber > ‘İSOT’un aromatik parmak izi çıkarılıyor

‘İSOT’un aromatik parmak izi çıkarılıyor

Mustafa Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen proje kapsamında, çiğ köfte ile salataların vazgeçilmezi olarak kullanılan isotun tadını ve kokusunu belirleyen kimyasal bileşenler araştırılıyor.



HATAY AA Mustafa Kemal Üniversitesi’nde gerçekleştirilen proje kapsamında, çiğ köfte ile salataların vazgeçilmezi olarak kullanılan isotun tadını ve kokusunu belirleyen kimyasal bileşenler araştırılıyor. Doç. Dr. Yahya Kemal Avşar, bir yıldan bu yana “İsotun Aroma Profilinin Belirlenmesi” için Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Hatay’da araştırmalar yaptıklarını söyledi. Proje kapsamında, “farklı illerde üretilen isotun tadı ve kokusunu belirleyen kimyasal bileşenleri laboratuvar ortamında tespit etmeye çalıştıklarını” ifade eden Avşar, yaptıkları çalışmayla isotun aromatik parmak izini çıkarmayı amaçladıklarını söyledi. Avşar, bu çalışmayı tamamladıktan sonra en kaliteli isotun nasıl yetiştirileceği konusunda araştırmalarını sürdüreceklerini açıkladı.
 
 
 
 
 
 
 
KAPAT