Başbakan Erdoğan, 'Faiz lobisine nefer oldular'

Başbakan Erdoğan, 'Faiz lobisine nefer oldular'

GÜNDEM Haberleri

Başbakan Erdoğan, Üç hafta süren gösterilerde Türkiye'nin hasımları kazandı, rant lobisi kazandı. Eyleme katılan gençler de oyuna kurban edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 'Milli İradeye Saygı' mitinginin dördüncüsünü dün Samsun'da gerçekleştirdi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan kalabalığa seslenen Erdoğan, Taksim Gezi Parkı olaylarının perde arkasında Türkiye aleyhine oynanan oyunlara dikkat çekti. Barışı bozmak için fitne çıkarmak isteyenlerin boş durmadığının altını çizen Erdoğan, "Karadeniz insanı doldu ama taşkınlık yapmadı. 'Samsun sözünü kemençeyle, tulumla söyler.' Kılıçdaroğlu'nun dediği gibi 'İskoçya gaydasıyla' söylemez. Karadeniz insanı söyleyeceğini sandıkta söyledi. İnşallah yine sandıkta söyleyecek" dedi. Erdoğan'ın sözlerinden satır başları şöyle: "Ben Ankara mitingimizde 'Biz sabırla, ellerimizi semaya açıp duamızla direniriz' dedim. Onlar milyonlarca tweet atsınlar, bizim tek bir besmelemiz oyunları bozar. Onlar yıksınlar, bizim tek bir la havlemiz bütün tuzağı bozar. Onlar camiye ayakkabıyla girsinler, camilerimizde içki içsinler, başörtülü kızlarımıza el uzatmaya kalksınlar, bu milletin bir duası onların bütün hesaplarını alt üst eder. Derdi ağaç olan ağaçları devirir miydi? 10 yılda 2 milyar 800 milyon ağaç diktik. Sizin nerede bir dikili ağacınız var? Kanlarında CHP'lilik olanlar utanmadan bize çevrecilik dersi vermeye kalkıyor. Bu CHP zihniyeti çöptür, kirliliktir, susuzluktur, hava kirliliğidir, bereketsizdir. 3 hafta devam eden gösterilerden Türkiye'nin hasımları, rant lobisi kazandı. Brezilya'da da aynı oyun oynanıyor. Farkına varamadığınız bir oyunda hepiniz gönüllü bir nefer olarak kullanıldınız gençler, aldatıldınız. Mustafa Kemal'in askerleriyiz diye yola çıktılar, faiz lobisinin gönüllü neferi oldular. AKM'nin üzerinde teröristlerin posterleri, illegal örgütlerin paçavraları var. '24 saatte indirin' dedim, polisimiz indirdi. Ne yapacaktı başka? Polisimize bu kadar vurmak, dünyaya böyle göstermek ihanettir. Polisimize kaldırım taşlarıyla saldırdılar. Mecidiyeköy'de silahla ateş ettiler. Polisim ateş etti mi? Biber gazı sıktı. Sen rahat durdun da polis gaz mı sıktı? nbsp;Polis su, biber gazı sıkmayacak da ne yapacak? Onun görevi o. CHP Genel Başkanı kalkmış, Almanya Başbakanı Merkel'e mektup yazmış, kendi ülkesini şikayet edemiyor. Hâlâ genel başkan olamadı, genel müdürlükte kaldı. Sağduyudan asla pirim vermeyeceğiz. Hep birlikte Türkiye olacağız."


"UTANMAZ"
Sahte müftü nbsp;eşine tepki

Başbakan Erdoğan, mitingde kendisini müftü eşi diye tanıtıp kendisine hakaret eden ve sonradan CHP'li olduğu ortaya çıkan Gül Cenal'a tepki gösterdi. Erdoğan, "CHP'liler ne kadar ilkesiz. Bir de utanmadan başına örtü takmış. Aman bu oyunlara gelmeyin. CHP'nin geçmişinde çoktur bu oyunlar. Polise küfreden gençlere para veren CHP örneklerini de gördük" dedi. Taksim'de bikinili eylem yapan kadını da eleştiren Erdoğan, "Bu toplum bu mu ya? Sipariş bikiniliyi Taksim meydanına çıkarıyorlar. Genç kızlarımıza diyorum ki, sizin için örnek olanlar Zahide Nineler" ifadelerini kullandı.

nbsp;Başbakan Erdoğan, 'Faiz lobisine nefer oldular'

PARAŞÜTLÜ "YEDİRTMEYİZ" SÜRPRİZİ

AK Parti'nin Samsun mitinginde paraşütle sürpriz yapıldı. Bir genç, miting alanının üzerinden "Yedirtmeyiz" yazan paraşütüyle uçtu. Başbakan paraşütçüye selamlarını gönderdi ve konuşmasına devam etti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...