Türkiye'nin beyni Konya olacak

Türkiye'nin beyni Konya olacak

GÜNDEM Haberleri

Hükümet, kamu kurum ve kuruluşlarına ait verilerin sanal saldırılara karşı korunması için harekete geçti. Bu kapsamda Konya Kozağaç'a veri merkezi kurulması kararlaştırıldı.

Hükümet, siber savaşın giderek yoğunlaştığı bu dönemde ulusal veri bankasının kurulmasına ilişkin çalışmalara başladı. Bu kapsamda Konya Kozağaç'a veri merkezi kurulması kararlaştırıldı. Bütün kurumların verilerinin toplanacağı merkez, yüksek güvenlikli olacak; siber saldırılara karşı 'süper koruma' ile donatılacak. Veri merkezinin Kozağaç'a kurulmasının ana sebebi ise, bu bölgenin deprem, sel gibi doğal afet riskleri açısından Türkiye'nin en düşük bölgelerinden biri olması. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, "Şu anda her kurum kendi verisini tutuyor. Bunları ayrı ayrı korumak çok zor. Bu sistemi Kore uyguladı ve çok başarılı oldu" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...