Fenerbahçe'de gergin bekleyiş, ceza gelirse ne olacak

Fenerbahçe'de gergin bekleyiş, ceza gelirse ne olacak

SPOR Haberleri

Kararın pazartesi ya da salı günü açıklanacağını söyleyen yönetici Deniz Tolga Aytöre ' 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararına göre rapor hazırlanmış' dedi.

Beşiktaş'tan sonra dün de Fenerbahçe, UEFA Disiplin Kurulu'nun karşısına çıktı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyet Nyon'da yaklaşık 6 saatlik savunma yaptı. Sarı-lacivertliler, UEFA Disiplin Müfettişi Miguel Lietard Fernandez-Palacios'un hazırladığı rapordaki iddialara tek tek cevap vermeye çalıştı. Palacios, savunmalar bittikten sonra son bir değerlendirme yapacağını ve her şeyi tekrar gözden geçireceğini belirterek, "Kafama takılan bir şeyler kalırsa tekrar sizleri çağıracağım" dedi. Başkan Aziz Yıldırım ve beraberindeki heyet kısa bir süre daha UEFA binası içinde bekledikten sonra binadan ayrıldı. Toplantının ardından F.Bahçe Kulübü'nün hukuk işlerinden sorumlu yöneticisi Deniz Tolga Aytöre ve Şekip Mosturoğlu değerlendirmede bulundu.
ÖNYARGIYLA BAŞLADI
İki yönetici de UEFA'nın soruşturmasının Türkiye'deki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin raporuna dayandığının altını çizerken kararın pazartesi ya da salı günü açıklanacağını belirtti. Deniz Tolga Aytöre, "Süreci açıklayacak tek cümle, Türkiye'deki 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nin raporu üzerine bir rapor hazırlandığıdır. Sportif olarak ek bir delil ortaya konulmadı. Bizim karşılaştığımız UEFA raporu çok ciddi değildi. FIFA ve UEFA normlarına göre cevaplarımızı verdik, maç maç savunma yaptık" şeklinde konuştu. Şekip Mosturoğlu da, "Değişik kararlar çıkabilir. Değerlendirmesini yapacak olan UEFA Disiplin Kurulu'dur. Rapor, 16. Ağır Ceza'nın kararına göre hazırlanmış. Onların kararı da belli. Duruşma önyargıyla başladı ancak en sonda önyargıyla bitmediği söylenebilir" dedi.
CEZA GELİRSE NE OLACAK?
UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi, Beşiktaş ve F.Bahçe'ye ceza verirse Tahkim süreci başlayacak. Tahkim Kurulu'nun ise itirazları inceledikten sonra en geç 15 Temmuz'a kadar nihai bir sonuca varabileceği belirtiliyor. Bu aşamadan sonra da hem Beşiktaş hem de F.Bahçe'nin Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) başvurma hakkı bulunuyor.

MOSTUROĞLU UMUTSUZ MU?
BU DAHA BAŞLANGIÇ
F.Bahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun, kararın pazartesi ya da salı günü açıklanacağı belirtilmesine rağmen, "Bu daha başlangıç. 1-2 günde bitecek bir şey değil" demesi kafaları karıştırdı. Bu açıklama sarı-lacivertli yöneticinin UEFA'dan ceza beklediği ve Tahkim sürecine işaret ettiği şeklinde yorumlandı.
nbsp;Fenerbahçe'de gergin bekleyiş, ceza gelirse ne olacak


NYON SARI-LACİVERT

F.Bahçeli taraftarlar UEFA Merkezi'nin önünü adeta Saracoğlu'na çevirdi. İsviçre polisi herhangi bir olay yaşanmaması için geniş güvenlik önlemleri aldı. F.Bahçeli taraftarların dağılmasından sonra 5 Trabzonspor taraftarı TFF ve F.Bahçe aleyhinde pankart açtı.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...