Reform sözü de yetmedi

Reform sözü de yetmedi

DÜNYA Haberleri

Bir haftadır devam eden gösterilerde Devlet Başkanı Rousseff, reformlar yapacağını açıkladı. Bu açıklamaya rağmen göstericiler eylemlerini bitirmedi.

Brezilya Devlet Başkanı Dilma Rousseff, yaklaşık bir haftadır devam eden hükümet karşıtı gösterileri son erdirmek için çeşitli reformlar yapılacağını açıkladı. Devlet televizyonundan ve radyosundan halka seslenen Rousseff, toplu taşıma sisteminin iyileştirilmesi ve bütün petrol ruhsat gelirlerinin eğitim için kullanılmasını öngören yeni bir plan üzerinde çalıştıklarını söyledi. Bakanlar kurulu ile olağanüstü bir toplantı yapan Rousseff, ulusal sağlık hizmetlerinin düzeltilmesi için de başka ülkelerden binlerce doktor getirileceğini belirtti.Göstericilerin endişelerini dikkate aldıklarını ifade eden Rousseff, protestocuların liderlerine enerjileri ve yetenekleri ile sürece katkı sağlamaları çağrısında bulundu. Ancak reform çağrısı da göstericileri evlerine döndürmeye yetmedi. 1 milyondan fazla kişi 100'den fazla şehirde protesto gösterilerine katılıyor. Çıkan olaylarda şu ana kadar 2 kişi hayatını kaybetti. BRASİLİA AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...