Muhaliflere Katar'dan silah yardımı çıktı

Muhaliflere Katar'dan silah yardımı çıktı

DÜNYA Haberleri

Katar'da bir araya gelen Suriye'nin Dostları, muhaliflere askeri destek sağlama konusunda fikir birliğine vardı. Silahlar, ÖSO Genelkurmay Başkanı İdris'e teslim edilecek.

Suriye'nin Dostları, muhaliflere askeri destek verme konusunda anlaştıklarını duyurdu. Katar'da düzenlenen ve Türkiye, ABD, İngiltere, Fransa, Mısır ve Suudi Arabistan'ın da aralarında olduğu 11 ülkenin dışişleri bakanları katıldığı toplantının ardından evsahibi ülkenin Dışişleri Bakanı Hamad El Thani, alınan kararı açıkladı. Suriye'de taraflar arasında dengenin korunması konusunda anlaştıklarını belirten El Thani, "Denge çerçevesinde muhaliflere askeri destek sağlama konusunda fikir birliğine vardık" diye konuştu. Katar Dışişleri Bakanı, "Göndereceğimiz herhangi bir askeri yardım müşterek Suriye Ordusu'na verilecek. Bu silahlar Özgür Suriye Ordusu Genelkurmay Başkanı Selim İdris'e teslim edilecek" dedi. El Thani, gelişmeler karşısında adım atmamaları durumunda bütün bölgeyi içine alacak bir fitne çıkacağından endişe ettiklerini kaydetti. nbsp;Bu arada ABD Dışişleri Bakan John Kerry, Suriye'de çözüm için iki tarafın da taviz vermesi gerektiğini söyledi. Kerry, Suriye yönetiminin İran ve Hizbullah'ın desteğiyle krizi tırmandırdığını söyledi. Suriye'nin geleceğini bir kişi yada bir grubun belirlemeyeceğini ifade eden Kerry, "Çözüm için her iki taraf (Esad ve muhalifler) taviz vermeli" dedi. John Kerry, tarafların şiddetin sonlandırılması ve Cenevre 2 toplantısı çevresinde görüşmelerin yapılması konusunda fikir birliği içinde olduğunu belirtti. Öte yayndan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Suriye muhalefetine desteğimiz açıktır. Bundan sonra bu destek güçlenerek devam edecektir" dedi. nbsp;Davutoğlu, toplantıda yabancı müdahale niteliği taşıyan dış güçlerin, Lübnan kaynaklı dış güçlerin alana girmesi ve Kusayr'ın düşmesi sonucunda bir insanlık faciasının yaşanmasının da ele alındığını söyledi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...