Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Rıza Kayaalp, 'Ben o bayrak için ölürüm'

Rıza Kayaalp, 'Ben o bayrak için ölürüm'

SPOR Haberleri

Akdeniz Oyunları'nın açılışında bayrağımızı taşıyan Rıza Kayaalp, Gezi olaylarına sosyal medyada gösterdiği tepki için gelen eleştirilere cevap verdi, 'Ben bayrağıma aşığım.'

Avrupa ve dünya şampiyonu, Londra Olimpiyat Oyunları'nın bronz madalyalı ismi Rıza KayaalpAkdeniz'de de altını boynuna taktı… Rıza sıcağı sıcağına röportajımızda oyunların açılışında bayrağımızı taşıyan isim olmaktan dolayı gurur duyduğunu söyledi. Gezi Parkı ve ardından çıkan olaylarla ilgili facebook ile twitter'dan attığı mesajların arkasında durduğunu söyleyen Rıza Kayaalp, "Bazıları bu mesajlar sayesinde bayrak taşıma görevinin bana verildiğini söylüyor. Ben vatanını, milletini seven biriyim. Bayrağıma aşığım, onun için ölürüm. Tepki göstermek, protesto etmek yakıp yıkmak mıdır? Protestonu adam gibi yap, ben de destek vereyim. Bana tepki gösterenler, tarihimizi iyice okusunlar. Türkiye bunlarla vakit kaybedecek bir ülke değil" diye konuştu.
TEK EKSİK OLİMPİYAT ALTINI
Söylediklerinin yanlış anlaşıldığını belirten Rıza, "Ben her zaman ülkemin huzurlu olmasını istiyorum. Ülkemi de uluslararası camiada, elimden geldiğince en iyi şekilde temsil etmek için çalışıyorum. Bunu da gayet iyi yaptığımı düşünüyorum. Bizler bu ülkeyi yücelteceğiz, büyüteceğiz. Avrupa ve dünya şampiyonalarında Türk'ün gücünü göstereceğiz ve ülkemizi tanıtacağız. Ufak tefek problemlerden dolayı ülkemizin zarar görmesini istemiyorum" dedi. Dünya ve Avrupa şampiyonlukları yaşadığını tek eksiğinin olimpiyat madalyası olduğunu söyleyen Rıza Kayaalp, "Londra'da kendi hatamla şampiyonluğu kaybettim. Allah'ın izniyle Brezilya'da kürsünün en tepesinde yer alacağım" sözünü verdi.
100'E YAKIN MADALYASI VAR
Evinin bir köşesini madalyalara ayırdığını söyleyen Rıza Kayaalp, "Yaklaşık 100 madalyam var. Ancak bunlardan 20 tanesini ayrı bir yere koyuyorum. Avrupa, dünya ve Akdeniz Oyunları'nda kazandığım altınlar benim için çok değerli" diye konuştu.



nbsp;Rıza Kayaalp, 'Ben o bayrak için ölürüm'

ANNE SEVİNCİ- Rıza'nın şampiyonluğu sonrası annesi kendini tutamadı. Mindere fırlayıp oğluna sarılan Sevgi hanım tribünlere de duygulu anlar yaşattı.


Minderde Türk rüzgârı
RIZA SAYI TUŞU YAPTI
Akdeniz Oyunları'nda en fazla madalya beklediğimiz branşlardan olan güreşte grekoromen stilde ilk günü 3 altın, bir gümüş ile kapattık. 66'da Atakan Yüksel, 84'te Selçuk Çebi ve 120'de Rıza Kayaalp altın, 55'te Fatih Üçüncü gümüş madalya kazandı. 120 kiloda mindere çıkan dünya ve Avrupa şampiyonu Olimpiyat üçüncüsü Rıza Kayaalp, Tunuslu Radhwen Chebbi'yi bitime 54 saniye kala sayı tuşu yaparak altın madalyanın sahibi oldu.
CİMNASTİKTE DE ALTIN VAR
Akdeniz Oyunları'nda toplamda 12 altın, 9 gümüş ve 10 bronz madalyaya ulaşan Türkiye'ye cimnastikte Ümit Şamiloğlu barfikste altın, İbrahim Çolak da halkada bronzla katkı yaptı. Eskrim kadınlar flörede İrem Karamete, yarı finalde Tunuslu İnes Boubakrı'ye yenilerek üçüncü oldu. Yüzmede ise 4x100 erkek serbest bayrak takımı gümüş, 50 metre serbestte Burcu Dolunay bronz, 200 metre sırtüstünde de Halime Zülal Zeren bronz madalya alma başarısı gösterdi.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...